Det var i mitten av november som en man hittades död i ett sommarstugeområde utanför Jönköping. Foto: Daniel Bacelj

Uppgifter: Mordoffret i Lekeryd låg död i en vecka

För en dryg månad sedan hittades en man död i ett villaområde utanför Jönköping. Två personer sitter häktade misstänkta för att ha mördat mannen. Enligt uppgifter till News misstänker polisen att mordet begicks mer än en vecka innan kroppen hittades.

– Vi har en ganska tydlig uppfattning om när det ska ha begåtts, säger förundersökningsledaren Adam Rullman till News.

Det var söndagen den 12 november som en avliden man hittades i ett villaområde utanför Lekeryd. Två män har sedan dess häktats misstänkta för mord.

Efter att fyndet gjordes inleddes en mordutredning som leds av grova brottsgruppen i Jönköping. För närvarande arbetar ett tiotal poliser från länet med det tidskrävande utredningsarbetet.

– Det är omfattande förhörsarbete och olika tekniska utredningar. Det kommer att ta ett ganska långt tag till. Vi är fortfarande i ett ganska tidigt skede av utredningen, säger åklagare Adam Rullman, som är förundersökningsledare.

LÄS MER: Misstänkta mordet i villaidyllen – här hittades mannen död

LÄS MER: Man anhållen misstänkt för mordet i Lekeryd

Enligt News ännu obekräftade uppgifter misstänker polisen att mordet begicks någon gång mellan den 2 och 4 november.

– Vi har en ganska tydlig uppfattning om när det ska ha begåtts, men eftersom vi inte är färdiga med utredningen så är det inget vi kommer att kommentera i det här läget, säger Rullman.

Utredarna väntar fortfarande på svar från NFC (Nationellt forensiskt centrum) beträffande den tekniska undersökningen av brottsplatsen.

– Det har genomförts en ganska omfattande brottsplatsundersökning. Eller platsundersökning är väl mer rätt uttryckt, eftersom det kanske är ett stort område. Då har det säkrats olika spår.

Polisen väntar ännu på svar från den tekniska undersökningen. Foto: Daniel Bacelj
Polisen väntar ännu på svar från den tekniska undersökningen. Foto: Daniel Bacelj

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den avlidne mannen ha blivit skjuten i huvudet. Men den biten vill åklagaren inte kommentera närmare.

– Policyn är den att i det här läget av utredningen inte nämna några detaljer om dödsorsak eller misstänkt tillvägagångssätt. Innan utredningen är klar blir det närmast spekulativt att säga att det gått till på det ena eller andra sättet, säger han.

Efter att kroppen upptäckts häktades först en man i 60-årsåldern och därefter en man i 50-årsåldern. Båda är på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankegraden.

Vilken relation de båda häktade har till varandra är heller ingenting åklagaren vill kommentera. För närvarande pågår en noggrann utredning av de misstänkta personerna.

– Det som polisen har kallat för insamlingsarbete, det är en kartläggning av vad alla personer som kan vara inblandade på ett eller annat sätt har haft för sig. Så det är naturligtvis något som vi utreder, säger Adam Rullman.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load