Arkivbild. Foto: Mattias Landström

Vansinnesattack mot äldre man – sparkades medvetslös av rattfyllo

När en man i 65-årsåldern larmade polisen om en berusad bilförare ska han ha blivit utsatt för en mycket brutal misshandel och fått livshotande skador. Nu åtalas bilföraren, en man i 25-årsåldern, för bland annat försök till dråp.

Det var strax efter midnatt den 23 mars som polisen larmades om en dikeskörd bil som ska ha körts av en berusad förare i Bottnaryd. Under samtalet med polisen blev den som larmade, en man i 65-årsåldern, attackerad av bilföraren.

Mannen slogs medvetslös i vad som beskrivs som en mycket brutal misshandel. Enligt åtalet var skadorna livshotande. Bilföraren ska bland annat ha sparkat och hoppat eller stampat på mannens huvud.

”NN orsakades smärta, blodvite, sårskador, hudavskrapningar, underhudsblödningar, svullnader, blödning i hjärnan, ett flertal revbensfrakturer, påverkan på hjärta och lungor samt medvetslöshet”, står det i den stämningsansökan som nu lämnats in till Jönköpings tingsrätt.

När polisen kom till platsen var bilföraren, en 21-årig man, våldsam även mot dem. Han ska ha försökt sparka flera poliser och hotat med att döda en av dem. Han greps på platsen och har sedan suttit häktad sedan den 26 mars.

Bilen ska 21-åringen ha stulit i Värnamo tidigare under dygnet. Nu åtalas mannen för bland annat försök till dråp, rattfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel och hot mot tjänsteman.

-----

No more pages to load