Foto: Karl Nordlund/HSB

Hyllad vd får nytt toppjobb

Henrik Zäther, som varit vd för HSB Göta sedan 2003 får nytt toppjobb inom bolaget. Nu kliver han in som vd för HSB projektpartner.

Henrik Zäther, hyllad vd på HSB Göta, lämnar sin tjänst. Nästa utmaning blir som ny vd på HSB Projektpartner, som ansvarar för alla nyproduktioner av bostäder i hela landet, förutom Stockholm.

– Det har varit en spännande resa att vara med och utveckla företaget. Under dessa år har vi byggt över 1000 bostäder i hela regionen och ökat antalet medlemmar markant. Att på ett nationellt plan få fortsätta med att sätta HSB på kartan som den branschledande bostadsrättsutvecklaren som bygger i hela landet är något jag ser mycket fram emot, säger Henrik Zäther.

”En erfaren bostadsutvecklare”
HSB är idag den bostadsutvecklare som byggstartat flest bostäder utanför Stockholmsområdet. Under 2016 uppgick antalet byggstarter till uppemot 1 300 för HSB Projektpartner, för hela HSB är siffran omkring 2 200.

– Med Henrik som ny vd för HSB Projektpartner får vi en erfaren bostadsutvecklare som kan branschen och HSB på sina fem fingrar. Utmaningarna är många. HSB har ett stort ansvar att bidra med ännu fler bostäder när bostadskrisen bitit sig fast i snart sagt samtliga Sveriges kommuner. Men utsikterna är trots allt goda, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB.

Henrik Zäther tillträder tjänsten någon gång under sommaren.

-----

No more pages to load