Annons

Läckra inredningsbilder och en stor publik. Fastighetsbyråns mäklare Amelie Sjöbring gör succé på Instagram. Foto: Mattias Landström

Bildsuccén: Amelie säljer bostäder på Instagram

Fastighetsbyråns mäklare Amelie Sjöbring, 28, har 7700 följare på Instagram.

Hon kombinerar sitt yrke med läckra inredningsbilder som hon lägger upp på sitt konto.

– Jag har sålt lägenheter och fastigheter enbart via Instagram, berättar hon.

Jönköpingstjejen Amelie är den annorlunda bostadsmäklaren. Med sitt sinne för inredning – helhet och detaljer – har hon en stadigt ökande följarskara som intresserar sig för hennes inlägg på Instagram.

– Jag lägger upp bilder som inspirerar. Främst är det säljare som hittar mig när de ser att jag kan lyfta deras bostäder till fler intressenter. Ibland får jag också extra budgivare som upptäcker ett objekt via mitt Instagramkonto, berättar hon.

 Jönköping lockade

Amelie kommer ursprungligen från Huskvarna. Hon är utbildad affärsjurist men valde efter en tid att sadla om till mäklare. I Malmö gick hon mäklarutbildningen och blev kvar där i ytterligare fyra år och jobbade under den tiden på de två största mäklarfirmorna där.

Sedan lockade Södra Vätterbygden och i somras flyttade hon till Jönköping och började arbeta på Fastighetsbyrån.

– Jag trivs jättebra här. Här känner jag till allt. Jag vet var skolorna ligger och busshållplatserna, sådant som många spekulanter frågar om på visningarna. Här har jag ett större kontaktnät och större lokalkännedom. Dessutom är det en bättre marknad här än i Malmö, tycker Amelie.

Flyttade hit Instagram

Och med sig till Jönköping har hon sitt populära Instagramkonto som hon vårdar ömt.

– Det började egentligen som ett intresse. Jag gjorde inlägg om inredning och design, mest för att jag gillar att ändra om hemma. Jag tog bilder på det och la ut. Jag märkte att jag började få fler och fler följare och det kom många som jag inte kände till, berättar hon.

För ett och ett halvt år sedan tog det ordentlig fart.

– Det var då jag började använda mitt instagrammande i mitt yrke på allvar. Jag får fler spekulanter tack vare det och det har blivit ett bra skyltfönster, säger hon.

Hundratals som gillar

Med sina inlägg inspirerar hon sina följare med hundratals gillamarkeringar och flitigt med kommentarer till i stort sett varje inlägg.

– Det handlar om att förmedla en känsla via bilden. Det är verkligen detaljerna som gör det. När jag kommer hem till en säljare försöker jag alltid skapa en hemtrevlig bostad inför fotograferingen och visningen. Då hjälper det ofta med enkla saker som att bädda sängen snyggt. Raka linjer på överkastet, till exempel.

– Oftast handlar det om att arbeta med det redan befintliga som inte kostar något. Jag fluffar till kuddarna, viker handdukarna snyggt, ser till att det finns fräscha blommor, kanske doftljus med glaskupa över och dukar upp fika på balkongen, berättar hon.

Redan en succé

Resultatet talar för sig självt. Amelies inlägg är redan en succé och ibland säljer hon lägenheter tack vare sina aktiviteter på Instagram.

– Det är härligt att se att det funkar att kombinera det med mäklaryrket. Instagram är väldigt smidigt och väldigt direkt. Man når ut till flera tusentals människor på en sekund, säger hon.

Fakta

Namn: Amelie Sjöbring

Ålder: 28 år

Bor: Jönköping

Familj: mamma, pappa, fyra yngre syskon

Yrke: Mäklare på Fastighetsbyrån

Intressen: Inredning, design, måla, resa

Instagram: @ameliesjobring

End of content

No more pages to load