Just nu pågår produktionen av 22 nya hyresrätter på Höstljungstigen i Barnarp Foto: HP/UBAB Hyresbostäder

Här byggs 22 nya hyresrätter

Nu uppförs 22 nyproducerade hyresrätter på Kronheden i Barnarp. Produktion pågår på plats och inflyttning beräknas ske i november 2017.

För många boende i Barnarp har det tidigare funnits få alternativ om man vill sälja villan eller bostadsrätten och bo kvar på orten i hyresrätt. Just nu pågår produktionen av 22 nya hyresrätter på Höstljungstigen.

Bakom projektet står bolaget HP/UBAB Hyresbostäder vars ägare HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong bland annat ligger de bakom de två hus med bostadsrätter som byggs på de intilliggande tomterna på Höstljungstigen.

– Att utveckla hyresbostäder för eget ägande är ett nytt komplement till vår tidigare produktion som främst omfattat bostadsrätter. Vi vill fortsätta utvecklas inom vår bransch och hjälpa fler att bli nöjda bostadskonsumenter. Vi söker ständigt efter ytterligare mark att förvärva för produktion av hyresrätter och bostadsrätter i tillväxtområden, säger Håkan Jansson, affärsutvecklare på HP Boendeutveckling, i ett pressmeddelande.

Hyresrätterna i Barnarp byggs som ettor, tvåor och treor och blir mellan 52 till 88 kvadratmeter stora. Samtliga lägenheter får en stor inglasad balkong eller ett uterum med en egen trädgårdstäppa.

Hyran för de nya bostäderna 2017 blir 6 909 kronor per månad för 1 rum och kök, 7 961-8 486 kronor per månad för 2 rum och kök samt 9 988-10 364 kronor per månad för 3 rum och kök. Hyrorna är kallhyror och i hyran ingår ett grundutbud gällande tv.

Inflyttning beräknas ske i november 2017.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load