Annons

Johan Sethberg och Anders Lagerquist på Fastighetsbyrån tror att bostadsmarknaden kommer att vara rätt jämn framöver. Det pratas mycket om att bostadsmarknaden går nedåt men det är inget som Fastighetsbyrån har märkt nämnvärt. De säljer bostäder för fullt. Kurvan visar prisutvecklingen på bostadsrätter i Jönköpings län de senaste 20 åren. Källa: maklarstatistik.se

Fastighetsbyrån: Nu är rätt tid att sälja och köpa bostad!

Att sälja sin bostad nu kan vara ett perfekt tillfälle. Åtminstone för den som samtidigt tänkt köpa ny bostad.

– Bostadsmarknaden går lite nedåt men det är inget som vi har märkt nämnvärt, förklarar Anders Lagerqvist som är kontorschef på Fastighetsbyrån i Jönköping.

Anders beskriver att marknaden har stannat upp lite grann men menar att det är en naturlig utveckling.

– Det har varit stora uppgångar på bostadsmarknaden de senaste åren. Någonstans når man taket och sedan planar det ut. Nedgångarna på bostadsmarknaden är inte stora men marknaden har stannat upp lite, beskriver Anders Lagerqvist.

Bra tid att sälja och köpa

Fastighetsbyrån förklarar att man inte ska vänta på ”bättre tider” för att sälja sin bostad. De tycker att det är en bra tid att sälja nu. Särskilt för personer som samtidigt tänker köpa ny bostad.

– Nu när marknaden planat ut får man sälja sin bostad lite billigare men man köper också billigare. Med andra ord går det jämt ut. Där är vinsten, säger Johan Sethberg som är mäklare på Fastighetsbyrån.

Bostadsmarknadens framtid

Bostadsmarknadens framtid är ännu oviss. Många mäklare runt om i landet menar att bostadsmarknaden kommer att fortsätta nedåt. Andra menar att en fortsatt nedgång inte är möjlig. Mäklare på Fastighetsbyrån tror att bostadsmarknaden kommer att utvecklas i jämn takt framöver.

– Vi tror varken på en drastiskt uppgång eller nedgång på bostadsmarknaden. Marknaden kommer troligtvis vara rätt jämn framöver. Det är den bedömningen vi gör, beskriver Anders Lagerqvist.

Fakta om bostadsmarknaden Jönköping län

Bostadsrätter

Antal sålda nov 2016- nov 2017: 1173 st

Kr/kvm 2006 / 2016: 7033:- / 21033:-

Prisutveckling nov 2016- nov 2017: +13,5%

 

Villor

Antal sålda nov 2016- nov 2017: 497 st

K/T  2006 / 2016: 1,99 / 2,18

Prisutveckling nov 2016 – nov 2017: + 12,2 %

Källa: Svensk Mäklarstatistik

End of content

No more pages to load