Annons

Johan Sethberg på Fastighetsbyrån längtar efter att få mäkla mer.

Johan på Fastighetsbyrån: Jag brinner för mäklaryrket!

29 års erfarenhet. Över tusen förmedlade bostäder. Johan Sethberg på Fastighetsbyrån har koll på mäklarbranschen. Som delägare har han haft andra ansvarsområden de senaste åren. Nu har han en stor längtan efter att få mäkla mer.

– Jag har varit delaktig i många bostadsaffärer men ofta har jag lämnat över de uppdrag jag fått in till mina kolleger. Nu är det dags för mig att mäkla mer. Det är det jag trivs allra bäst med, säger Johan.

Trots alla dessa år tycker Johan Sethberg fortfarande att mäklaryrket är lika roligt. Hans tanke är att inrikta sig mot villaförsäljning. Det han brinner allra mest för är att hjälpa människor och se till att alla parter är nöjda.

Från slott till koja

Fastighetsbyrån arbetar man med olika typer av bostäder. Johan menar att det är lika roligt med alla uppdrag. Allt från slott till koja.

– Ingen utmaning är för liten eller för stor för mig. Jag har ett väldigt unikt uppdrag på gång nu men jag tycker det är lika roligt med en traditionell villaförsäljning, säger Johan.

Man kan tjäna två herrar

Det finns ett uttryck som heter ”man kan inte tjäna två herrar” – men Johan tycker inte att det stämmer i mäklaryrket.

– I vårt jobb är det viktigast att alla parter är nöjda. Vi har säljaren som vill få ett bra pris och köparen som vill göra en bra affär. Det ska vara en win-win för alla, säger han.

Största affären i livet

Att sälja och köpa en bostad är vanligtvis de största affärerna som man gör i sitt liv. Johan Sethberg förklarar att det är viktigt att deras kunder känner trygghet och att man måste sätta sig in i en köpare och en säljares situation. Bra kommunikation är nödvändigt.

– Det är viktigt att lyssna på kunden och utgå från deras behov. Det är en stor förmån vi har i vårt yrke, att få komma hem till människor och ta del av deras liv. I gengäld erbjuder vi dem ett stöd genom hela deras resa med bostadsaffären, säger Johan.

Fakta om Johan Sethberg

Yrke: Delägare och mäklare på Fastighetsbyrån i Jönköping

Antal år som mäklare: 29

Bor: Bankeryd

Intresse: Fiske

Johans supertips inför försäljning av bostad: Förbered dig! Ta kontakt med mäklaren så tidigt som möjligt. Mest förberedd lyckas oftast bäst.

End of content

No more pages to load