Annons

Mäklaren Carola Ivarson rekommenderar att man planerar sin bostadsförsäljning noggrant. Vecka 48 var Fastighetsbyråns mäklare Carola Ivarsons objekt i klicktoppen på Hemnet. Man förenklar försäljningsprocessen genom att kontakta Fastighetsbyrån i tidigt skede.

Mäklaren Carola: Bra planering ger bättre slutpris

Du får bara en chans att göra ett första intryck på din köpare. Noggrann förberedelse vid en bostadsförsäljning kan göra stor skillnad på slutpriset.

– Förbered din försäljning väl. Det kommer du inte att ångra, berättar Carola Ivarson, som är mäklare på Fastighetsbyrån i Jönköping.

Vid en försäljningsprocess är det vanligt att man fokuserar på att hitta sin nya bostad. Kanske har man inte ens bestämt sig för att man ska flytta men kikar ändå runt. Plötsligt hittar man en bostad som man faller för och väljer att slå till.

– De ringer mig och säger: ”Vi ska flytta in i vårt nya boende om tre månader och behöver nu sälja vår bostad”, säger Carola.

Lägga krutet på det viktigaste

Carola Ivarson förklarar att ju bättre förberedd man är inför en bostadsförsäljning ju bättre blir slutresultatet. Att noggrant planera och få kontroll över alla delar av försäljningen är A och O. Man kan då lägga krutet på det allra viktigaste; att göra bostaden attraktiv inför fotografering och visning.

– Bäst blir det om man planerar inför sin försäljning parallellt med att man kikar efter nytt boende. När man väl hittar drömboendet och man slår till så kommer försäljningen gå smidigt om mycket redan är förberett, förklarar Carola.

För att det ska bli en enkel process är det bra om man kontaktar Fastighetsbyrån i så tidigt skede som möjligt. Det blir inte någon extra kostnad. Enda gången det kostar är efter en försäljning.

Visa bostaden från bästa sidan

För att en bostad ska bli redo för försäljning krävs en del förarbete. Exempelvis ska en stylist kika på bostaden, den ska fotograferas och säljmaterial ska tas fram.

Med gott om tid att förbereda inför dessa punkter så finns det möjlighet att visa upp bostaden från den bästa sidan.

Poängen med förarbetet är att locka många spekulanter till visningen. Där ska spekulanterna bli så intresserade av bostaden att de vill lägga ett bud.

Locka spekulanter

Inför både fotografering och visning behöver bostaden vara i gott skick. Nummer ett är därför att rådgöra med stylist. Fastighetsbyrån samarbetar med Åsa Andreasson på Kreativa Kvadrat vid alla försäljningar. Åsa hjälper säljaren med att framhäva bostadens positiva delar. Fastighetsbyrån har också en checklista som man kan ta hjälp av.

– Det kan vara allt ifrån att rensa bland prylar till att möblera om eller skaffa nya soffkuddar. Kanske behöver ett rum målas om i en ljusare kulört eller tavlorna hängas annorlunda på väggen. Det kan vara små detaljer som gör stor skillnad och sådant har Åsa ett öga för, förklarar Carola Ivarson.

Öka chansen till högre slutpris

Syftet är att bostaden ska vara presenterad på ett sätt som gör att spekulanter enkelt kan se sig själva bo och leva där. Föreställa sig sina egna möbler och inredningsdetaljer i de olika rummen.

Gör de detta är chansen högre att de vill köpa bostaden. Fler intressenter leder ofta till ett högre slutpris.

FAKTA OM CAROLA IVARSON

Namn: Carola Ivarson
Bor: Huskvarna
Yrke: Mäklare på Fastighetsbyrån sedan år 2000.
Tips: Var ute i god tid! Förbered din försäljning.

End of content

No more pages to load