"Jag vet att fler har varit utsatta" Foto: Mattias Landström

“10 killar stirrade på mig från topp till tå”

Efter Jminis publicering om att Rosenlundsbadet utökar sin bevakning på grund av att en del flyktingpojkar inte är simkunniga och för att kvinnor ska känna sig trygga när de befinner sig på badet, kontaktar en medelålders kvinna som vi kallar för Anna, Jmini och berättar hur hon har känt obehag.
– Jag brukar besöka relax-avdelningen tillsammans med min son. De senaste två gångerna jag var på badet har jag blivit stirrad på och invandrare skrattar åt min kropp.

Anna berättar hur hon har blivit utsatt för åtta till tio killar som hon tror ska vara mellan 20-23 år.
– Det är svårt att bedöma deras ålder, men jag skulle säga att de befinner sig i samma ålder som min son.

“Blev helt galen”
Det brukar vara ganska lugnt på badet, men det har vid två tillfällen varit rent av obehagligt. 
Hon beskriver hur det vid det första obehagliga tillfället var ett större gäng invandrare som hon menar tar över hela stället inne på relax-avdelningen.
– Första gången sa jag ingenting när de var respektlösa och högljudda, men jag och min son var irriterade.
Anna och hennes vuxne son gick inte med detsamma som killarna betedde sig som hon menar respektlöst, utan de lämnade badet som planerat när de kände sig klara.
– Vi kände att vi har betalat och att det inte är vi som ska gå. Jag blev helt galen efter det här, de ska inte få bete sig så här. 

Har ingen respekt
När Anna ihop med sonen besöker badet ytterligare en gång sker det igen, men denna gång blir det obehagligt. 
– De har ingen respekt. En relax är en relax, det ska vara avkopplat och man ska hålla en låg ljudnivå. Men de är högljudda och har sig.
Anna beskriver hur de inte visar någon hänsyn. De hoppar ner i den relaxpool som hon och ytterligare fyra befinner sig i. 
– De skulle bada i den. De skulle inte ta det lugnt som man ska i en relaxpool.

Tittar på hennes kropp
När de unga männen väl befinner sig i poolen börjar de titta på hennes kropp.
– Jag förstod mycket väl att de här åtta, tio killarna pratade om min kropp, hånflinar och skrattar åt mig. Jag är inte dum i huvudet, jag fattade ju vad det handlade om. 
Precis efter poolhändelsen går hon in i bastun och då kommer flera av killarna in och de börjar titta hennes kropp från topp till tå.
– Det är en ren obehagskänsla inne i bastun. Jag kände att jag bara går där ifrån, det var så hemskt. Du känner dig inte säker för fem öre som kvinna där inne.

Fick gratisbiljetter
Anna beslutar sig för att det är sista gången som hon besöker Rosenlundsbadet, hon vill helt enkelt inte komma tillbaka och utsättas för liknande behandling.
– Jag ringde senare till receptionen och berättade vad som hade skett och utan att tveka erbjöd de mig två gratisbiljetter till badet. 
Personen som svarade i receptionen beklagade händelsen och förklarade att det var helt oacceptabelt att situationer som denna förekommer.
– Jag kunde tydligt tyda mellan hennes rader att det inte var första gången som detta hade skett. Och nu går deras chef ut och ljuger i media. 

“Rena lögner”
Anna berättar för Jmini hur bekanta har blivit utsatta av liknande saker.
– Att påstå att ingen har varit utsatt eller kommit med klagomål, är inte sant. Ska jag behöva bada ihop med bara kvinnor för att känna mig trygg. Ska det vara som på andra ställen i landet att det är separata bad för kvinnor och män? Får inte jag bada med min son?
– Att verksamhetschefen säger att ingen har framfört klagomål, stämmer inte. Kan de inte berätta hela sanningen till varför de inför extra bevakning.  

Vill inte bli påhoppad
Anna har valt att vara anonym för att inte får taskiga kommentarer och påhopp.
– Folk kan söka upp mig, knacka på min dörr för att jag säger som det är och delar med mig av vad jag har varit med om.

Jmini har sedan kontakten med Anna försökt att nå Gunnel Eriksson, verksamhetschefen på Rosenlundsbadet. Hon har under hela dagen suttit i sammanträde och tar inte emot några samtal.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load