Svarttorps Ridsällskap tvingas stänga sin ridskoleverksamhet.  Foto: Anna Zetterlund, Svarttorps Ridsällskap

Barn drabbas hårt när ridskola stänger

Omkring 90 barn drabbas när Svarttorps Ridsällskap tvingas stänga sin ridskoleverksamhet på Ramsjöholm. 

– Alla tycker att det är jättetråkigt. Det är fullt på de ridskolor som finns i närheten, så barnen har ingen annanstans att ta vägen, säger Johanna Karlsson, ordförande i Svarttorps Ridsällskap.

I går stod det klart att Svarttorps Ridsällskap inte kommer ha möjlighet att driva sin ridskola vidare, eftersom att anläggningen har sålts och de nya ägarna ska omdisponera anläggningen.

– Ridskoleverksamheten kommer att köra på som vanligt under vårterminen, sedan läggs den vilande, säger Johanna Karlsson.

Söker ny gård

Nu försöker Svarttorps Ridsällskap hitta en ny gård att arrendera alternativt en bit mark runt Lekeryd eller Huskvarna där en ny verksamhet skulle kunna byggas upp.

– Vi söker en plats som rymmer 20 hästar och ett ridhus. Sen måste det vara ett ställe som är säker för barn. Så det får inte finnas några stora vägar i närheten till exempel.

Säljer hästarna

Föreningen har sju hästar i ridskolan. Dessa kommer att säljas efter vårterminen och de hästar som föreningen hyr kommer att lämnas tillbaka till sina ägare.

Svarttorps Ridsällskap kommer att finnas kvar som förening och de tävlingar som är planerade under året kommer att genomföras som planerat.

– Alla tycker att det är jättetråkigt. Det är fullt på de ridskolor som finns här i närheten, så barnen har ingen annanstans att ta vägen.

-----

No more pages to load