Angelica Liv är en av ledarna i Girls Allowed. Foto: Sofia Wenström

Vill du bli rockstjärna – se hit

Girls Allowed är Studieförbundet Bildas musikverksamhet där tjejer får prova på att spela i band och repa tillsammans. Den 21 februari är det start för verksamhetens fjärde omgång.

Girls Allowed vänder sig till tjejer i åldrarna 13-19 år. Vid totalt tio tillfällen träffas man för att spela i band och repa tillsammans, parallellt med andra aktiviteter som rör musiklivet.

Girls Allowed startade 2015. Idén bygger på att kvinnliga musiker ska leda och utbilda de unga tjejerna i verksamheten. Oavsett om man har spelat instrument tidigare eller om man är nybörjare är man välkommen att delta.

– Vi vill samla musikintresserade tjejer för att ge dem en plattform att utgå ifrån. Det är ofta i tonåren du träffar de musiker som du kommer starta projekt med även i vuxen ålder, säger Angelica Liv, som är en av ledarna.

Den här terminen kommer man bland annat få vara med och ta snygga bandfoton, spela in i en studio, och giga live på Spira.

– Vårt mål är inte att skapa band med bara tjejer, utan en musikvärld där tjejer har en lika självklar plats som killar, berättar Angelica. De andra ledarna för projektet är Linda Liv, Lara Tudesko och Elin Käll.
 
Musikskolan är förlagd på tisdagar, på KFUM Ungdomens Hus i Jönköping, med start den 21 februari. 

Här kan man anmäla sig. Antalet platser är begränsade. 

-----

No more pages to load