Olga Kovalchuk, som driver K2 Comfort tillsammans med sin man, nekar till anklagelserna som riktats mot företaget. Foto: arkivbild/Pixabay

Nya uppgifter: Inga raster på kritiserat städföretag

Efter avslöjandet om hur utländska kvinnor får arbeta för slavliknande löner på städföretaget K2 Comfort, riktas nu även hård kritik mot företagets arbetsmiljö.

Förra veckan kunde P4 Jönköping berätta om hur det prisade städföretaget K2 Comfort i Habo låtit unga kvinnor från Östländer arbeta för löner på 6 000 kronor i månaden, samtidigt som företaget gjort miljonvinster.

Habo och Jönköpings kommun, som har avtal med företaget, har efter avslöjandet krävt ett möte med firman. Dessutom har städjätten Vileda brutit sitt samarbete med K2 Comfort.

Inga raster

På torsdagen kommer P4 Jönköping med nästa avslöjande. Enligt flera anställda som radiokanalen pratat med ges det ingen tid för luncher eller andra raster på företaget.

– Jag hann ju i princip aldrig äta, jag såg riktigt sjuk ut på slutet för jag var så smal, säger en tidigare anställd till radion.

Dessutom påpekas brister när det gäller arbetskläderna. De enda arbetsplaggen som erbjuds på företaget är en t-shirt, till skillnad från många andra städföretag som erbjuder både ute- och innekläder, samt skor.

Ägaren förnekar brister

Bristerna i arbetsmiljön förnekas av ägaren till K2 Comfort, Olga Kovalchuk. Hon säger att de anställda tackat nej till arbetsbyxorna eftersom att de tycker att dom sitter så konstigt. Rasterna ser hon inte heller som något problem.

-----

No more pages to load