Erikshjälpens butiker skänker dagskassorna till svältdrabbade i Östafrika. Foto: privat

Dagskassan skänks för svältdrabbade i Afrika

Flera av Erikshjälpens butiker runt om i landet kommer den 1 april skänka sina dagskassor till insatser för de som drabbas av den extrema torkan i östra Afrika.

– Läget är kritiskt, men tillsammans kan vi rädda liv, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand, i ett pressmeddelande.

Långa perioder utan regn har orsakat en allvarlig torka och svält i flera östafrikanska länder och situationen blir allt mer akut. Vattnet sinar, grödor torkar bort och boskap dör. Många miljoner människor hotas av svält och de allra minsta barnen är särskilt utsatta.

Finns på plats

Erikshjälpen finns på flera platser i de drabbade områdena och kämpar för att situationen inte ska bli ännu värre. Via samarbetspartners i Kenya och Sydsudan delar de ut mat och vatten, förebygger och behandlar undernäring hos barn och bekämpar kolera. De gör också viktiga insatser kring hygien och förser barn och gravida kvinnor med matpaket.

Nu trappar Erikshjälpen upp insatserna genom att flera butiker i landet, däribland den i Huskvarna och den i Jönköping, under lördagen den 1 april kommer skänka sina dagskassor till arbetet i Östafrika.

– Miljontals människor är drabbade och behöver hjälp. Butikernas dagskassor är ett mycket betydelsefullt bidrag i kampen för att rädda liv. Medarbetare, kunder och gåvogivare kan tillsammans göra stor skillnad för utsatta familjer i Kenya och Sydsudan, säger Tomas Bjöersdorff.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load