Temabild. Foto: Pixabay

Det här händer under påsklovsveckan

Under påsklovsveckan händer det massa roliga aktiviteter runt om i kommunen för alla lovlediga barn och ungdomar.

Under hela vecka 15 erbjuder kommunen, organisationer och föreningslivet en mängd aktiviteter och program på olika platser runt om i kommunen för barn och unga. Veckan innehåller något för alla åldrar och det mesta är gratis, men vissa aktiviteter kräver föranmälan.

– Vi jobbar för att barn och unga ska ha en bra fritid, med möjlighet att alla ska kunna ta del av aktiviteter och träffa vänner. Lika viktigt är det att vi ger utrymme och förutsättningar för eget skapande och med möjlighet att påverka sin fritid. Under påsklovet är det extra mycket aktiviteter på fritidsgårdar, bibliotek och anläggningar, säger Mia Carlsson, föreningsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Något för alla smaker

Den som gillar att idrotta har flera möjligheter att testa olika sporter, bland annat tennis och tyngdlyftning. Det finns också många aktiviteter för den som vill se film, påskpyssla, bada, gå på äggjakt, åka på utflykt, prova Cosplay eller spela tv-spel.

Nördtisdag

Under tisdagen 11 april mellan klockan 15 till 18 blir Jönköpings stadsbibliotek platsen för alla tonåringar som gillar Cosplay.

– Under eftermiddagen är alla välkomna att gratis testa Cosplay-hantverk och digitala spel. Det är också ett bra tillfälle att träffa nya vänner, ställa frågor och lära sig nytt eller mer kring ett intresse, säger Alexandra Dahlberg från Studiefrämjandet, som håller i aktiviteten.

Ta chansen att dansa med en världsartist

KFUM Studio in motion och Bilda storsatsar på dansen som årets påsklovsaktivitet. På onsdag och torsdag kommer därför den omtalade dansaren och koreografen Eric Negron, från New York, till Jönköping för att undervisa i Hiphopdans.

– Jag är jätteglad för att det blev två dagar. Nu får eleverna chansen att få mer personlig återkoppling och får extra mycket inspiration när en dansare av världsklass är i stan, säger Emma Nordin, en av arrangörerna bakom dans-workshopen.

Man behöver inte ha några förkunskaper för att medverka.

Påskpyssel

Under veckan finns det också många tillfällen på fritidsgårdar, bibliotek och museer att tillverka eget påskpynt, dekorera ägg, skriva påskberättelser, spela påskbingo och quiz eller gå på äggjakt. Aktiviteterna vänder sig till alla åldrar och kräver ingen föranmälan.

På jonkoping.se hittar du hela programmet inför påsklovsveckan.

-----

No more pages to load