Foto: pressbild

Kommunens vädjan: Vi vill ha din gamla spis

I det nya biblioteket i Huskvarna kommer arvet från Husqvarna AB att vara påtagligt. Nu efterlyser man gamla Husqvarnamotorcyklar eller gjutjärnsspisar att inreda lokalerna med.

– Det är en slags hyllning till orten, säger Andreas Öggesjö, samordnare vid Huskvarna bibliotek, i pressmeddelandet.

I december får Huskvarnaborna ett nytt bibliotek att gå till. Det blir ett av landets största bibliotek som kommer att hålla öppet årets alla dagar, från sju på morgonen till tio på kvällen. 

I sommar börjar förberedelserna inför flytten på allvar, vilket innebär att biblioteket på Drottninggatan i Huskvarna stänger sista juni. 

– Vi får en del frågor från besökare om varför vi måste stänga. Det enkla svaret är att det är ett stort projekt att flytta. I nya biblioteket skapas nya avdelningar och det gör att alla boktitlar måste märkas om, bok för bok. Sedan är det förstås ett jätteprojekt att flytta också. Vi räknar med att fylla tusen flyttkartonger, förklarar Andreas Öggesjö, i pressmeddelandet.

Från den 7 augusti till den 20 oktober kommer bibliotekets besökare att kunna lämna böcker och läsa tidningar. De som vill låna nya böcker får besöka något av kommunens övriga bibliotek eller bokbussen som gör en extra Huskvarnasatsning och stannar vid Esplanaden en gång i veckan från och med vecka 33.

Söker Husqvarnarariteter

I det nya bibliotekets inredning blir arvet från Husqvarna AB påtagligt. På bokhyllornas gavlar syns nämligen produkter tillverkade i staden.

– Det är en slags hyllning till orten, säger Andreas Öggesjö, och fortsätter:

– Om det finns någon som har en gammal Husqvarnamotorcykel eller gjutjärnsspis som står hemma eller i ett uthus och samlar damm får man gärna höra av sig till oss. Den behöver absolut inte fungera. Det hade varit fantastiskt häftigt om en eller två karaktäristiska Husqvarnaprodukter kunde pryda biblioteket.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load