En del av Boverkets bidrag ska användas för att rusta upp området på Nygatan i Huskvarna efter storbranden 2016. Foto: arkivbild

Efter storbranden – nu görs miljonupprustning

Boverket har beviljat sammanlagt 417 miljoner i stöd för att förbättra utemiljöer i utsatta områden runt om i landet. Hökerum fastigheter i Huskvarna har fått ta del av pengarna som enligt JP.se bland annat ska användas för att rusta upp området på Nygatan i Huskvarna efter storbranden 2016.

Hökerum fastigheter köpte husen mellan Nygatan och Backgatan för ungefär ett år sedan och efter den stora branden 2016, som drabbade ett av hyreshusen, har det krävts flera nya satsningar.

Under hösten har fasaderna målats om och just nu pågår byte av bostadsfönster. Till våren ska även den gemensamma gårdsmiljön på de fyra innergårdarna fräschas upp – en yta som berör cirka 240 lägenhetsinnehavare. Det handlar om  bland annat nya lekplatser, sittbänkar och blomrabatter.

Det totala gårdsområdet är på cirka 5 000 kvadratmeter.

Satsningen blir delvis av tack vare ett bidrag på 2,8 miljoner, som Boverket har beviljat. Pengarna är en del av de 417 miljoner kronor som Boverket har betalat ut för att förbättra utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden. Bidraget täcker hälften av den totala kostnaden på drygt 4,6 miljoner och den andra halvan står bostadsbolaget själva för, skriver JP.se.

– Vi hade planer på att göra den här satsningen ändå, men när vi fick hälften av kostnaderna i bidrag så var det enklare att ta det beslutet, säger Fredrik Ståhl, som är vd för Hökerum fastigheter, till tidningen.

Arbetet på Nygatan väntas vara klart i oktober.

-----

No more pages to load