Temabild. Foto: Pixabay

Jönköpings län bryter negativ företagartrend

Under det första kvartalet 2018 startades 480 nya företag i Jönköpings län. Det innebär att nyföretagandet i länet ligger kvar på samma nivå som under motsvarande period förra året. Därmed bryter Jönköpings län också mot den negativa trend som råder i stora delar av landet. Det visar ny statistik från Bolagsverket som Visma har sammanställt.

– Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. För att svensk ekonomi ska fortsätta att vara stark och sysselsättningen hög är det viktigt att många väljer att starta nya företag, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, i en kommentar.

Under det första kvartalet 2018 startades 480 nya företag i Jönköpings län, vilket är samma siffra som under motsvarande period förra året. Det bryter mot den negativa trenden som råder i stora delar av landet.

I hela Sverige registrerades totalt 17 421 nya företag mellan januari och mars i år. Det motsvarar en tillbakagång med 10,3 procent jämfört med samma period förra året, då det startades 19 429 nya företag.

Det innebär också en fortsättning på den negativa trend som inleddes 2017, då nyföretagandet minskade med totalt 1 procent på helårsbasis. Det var också första året antalet nyregistrerade företag minskade sedan 2013.

 

-----

No more pages to load