Temabild. Foto: Pixabay

Kommunens drag för att locka fler sommarjobbare

Jönköpings kommun är i behov av ett stort antal sommarvikarier i år. Liksom förra året lockar kommunen med en bonus, och årets nyhet är speedintervjuer.

Just nu har Jönköpings kommun fullt fokus på att lösa bemanningen under juni, juli och augusti. Inom socialförvaltningen finns 1 200 tjänster att söka.

– Vi lägger mycket tid på att få till sommarbemanningen på ett bra sätt. Det vi söker är personer med stort hjärta, mental styrka och som är lagspelare, säger Lena Pettersson, HR-chef på socialförvaltningen i Jönköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Bonus även i år

Den som jobbar sammanhängande i sex veckor eller fler får bonus. Bonusen för åtta veckor är 5 000 kronor.

– Vi fortsätter med bonusen av samma anledning som vi införde den förra året; för att våra medarbetare ska få sin semester, fyra veckors sammanhängande ledighet under juni till augusti, säger Pettersson.

Speedintervjuer

Nytt för i år är att cheferna håller i speedintervjuer under två rekryteringsträffar på Juneporten. Träffarna äger rum 6 mars och 16 april.

– I uppföljningen från förra året har kandidater upplevt att rekryteringen har tagit lång tid. Med speedintervjuer möjliggör vi en snabbare återkoppling, säger Pettersson.

-----

No more pages to load