Temabild. Foto: Pixabay

Ny krislinje ska rädda vabruari

Februari kallas ofta vabruari eftersom många föräldrar behöver stanna hemma från jobbet och ta hand om sjuka barn. För att hjälpa företagen att snabbt lösa problemet med underbemanning har en ny krislinje öppnats.

Instajobs, en del av rekryteringsjätten Academic Work, har sedan 1,5 år tillbaka utvecklat en teknik som gör det möjligt för företag att lösa problemet med underbemanning med kort varsel. Nu utökar de sin tjänst med en krislinje för extrabemanning under vabruari.

– Många företags stora utmaning, inte minst under vintern, är alla sjuk- och vab-dagar som sätter dem i klistret. Att få in extrapersonal är ofta en tidskrävande process. Det har vi ändrat på, säger Miguel de Freitas, vd på Instajobs, i ett pressmeddelande.

Instajobs app matchar snabbt företagens behov med arbetssökande studenter. Som arbetsgivare behöver man bara ringa och berätta vad man behöver hjälp med och på några minuter har man nått ut till hela nätverket av så kallade instajobbare.

Enligt Instajobs själva har de förmedlat tusentals jobb på det här sättet sedan starten 2016.

– Vi har bevisat att du kan få ett jobb tillsatt på 31 sekunder och en instajobbare på plats på 39 minuter, säger de Freitas.

Academic Work grundades 1998 och deras affärsidé går ut på att rekrytera och hyra ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av sin karriär. I Sverige har företaget 16 kontor, bland annat ett i Jönköping.

-----

No more pages to load