Annons

Det bubblar av förväntan och iver hos nya Direkt Optik i Jönköping. Från vänster: Susanne Martinsson, butikschef, Åsa Wejdenmark Melin, legitimerad optiker, Linda Madsen, optikerassistent, Åke Törnblad, partner och franchisetagare. Foto: Johanna Svensson Energin är det inget fel på när Linda, Åsa och Susanne laddar för öppningen av Direkt Optik vid Hovrättstorget i Jönköping. Foto: Johanna Svensson Susanne Martinsson är delägare och dessutom butikschef för Direkt Optik som nu öppnar i Jönköping. Foto: Johanna Svensson Åsa Wejdenmark Melin är legitimerad optiker men nöjer sig inte med undersökningar klassiskt optikergöra. Hon är gärna med kunden från start till mål. Foto: Johanna Svensson Optikerassistenten Linda Madsens engagemang är som klippt och skuren för Direkt Optik i Jönköping. Foto: Johanna Svensson Det bubblar av förväntan och iver hos nya Direkt Optik i Jönköping. Från vänster: Susanne Martinsson, butikschef, Åsa Wejdenmark Melin, legitimerad optiker, Linda Madsen, optikerassistent. Foto: Johanna Svensson Optikerassistenten Linda Madsen hade många kunder att ta hand om när Direkt Optik invigdes i Jönköping. Foto: Johanna Svensson

3 för 1 när Direkt Optik öppnar i centrum

Måndag 23 april öppnar något helt nytt. Optiker finns det visserligen gott om i Jönköping, men 3 för 1 är unikt.

– Ja, betala för ett par glasögon, men få tre, det är vi ensamma om. Dessutom kan du dela erbjudandet med en kompis, berättar delägaren Åke Törnblad.

Och det är långt ifrån det enda. Här är storyn om din nya optiker i Jönköping.

Direkt Optik slår nu upp portarna mitt i Jönköpings city, närmare bestämt på Östra Storgatan 29 alldeles vid Hovrättstorget.

Va? Ännu en optiker i en redan optikertät stad? Och i självaste city som andra verkar överge?

– Det är en myt att alla lämnar centrum. Det kommer lika många nya som det är som lämnar. Det bara förändras en del. Olika verksamheter passar på olika ställen. Vi tror på city. City lever och citykärnan är framtiden, säger Törnblad.

Men ännu en optiker i Jönköping? Finns det verkligen plats?

– Det finns gott om plats för oss. Marknaden blir bara större och större av många anledningar, säger Törnblad och listar tre av dem:

1. Mode

Det blir mer och mer mode i glasögon. Många vill ha fler än ett par att välja på.

2. Ändamål

När det gäller kläder väljer vi olika när det är fest och när vi ska rensa i rabatten. Läsglasögon, sportglasögon, vardagsglasögon… Olika typer är lämpade för olika ändamål.

3. Vi blir fler

Jönköping växer så det knakar. Det märks även i den här branschen.

När man gräver lite under ytan är 3 för 1 inte det enda som sticker ut med Jönköpings nyaste optikerbutik. Snarare är det mycket med just Direkt Optik som är spännande.

Nytänkande företag

– Det här är nytänkande, det är fräscht och det är serviceinriktat, berättar delägaren och butikschefen Susanne Martinsson.

Till att börja med är det inte bara en synundersökning man får när man bokar in sig hos Direkt Optik. Man får en hel ögonhälsoundersökning. Det innebär förutom själva synundersökningen även synfältsmätning, ögontrycksmätning och ögonbottenfotografering.

– Det är som en hälsoscreening så både vi och vår kund vet att vi drar rätt slutsatser och kommer tillrätta med alla problem. Vi remitterar till sjukvården om det visar sig att det behövs, berättar den legitimerade optikern Åsa Wejdenmark Melin.

Hjälp med bågar

Ögonhälsoundersökningarna ges mer tid än vad som är gängse och optikern är gärna med i butiken och väljer bågar, vilket inte är helt vanligt.

Hela idén med Direkt Optik är engagemang och bemötande.

Kvalitén är grundläggande, både vad gäller hårda och mjuka värden. Glas och bågar är av premiumkvalité. Det finns många märkesbågar att välja mellan. Allt därifrån till bemötande av kunderna är a och o hos Direkt Optik.

Guldhjälten inviger

Måndag 23 april är första dagen. Den nya butiken vid Hovrättstorget slår officiellt upp portarna klockan 17.30 när HV71:s guldhjälte Simon Önerud klipper bandet.

Men butiken smygöppnar redan klockan 09 samma morgon.

Sedan är det fritt fram. Parkeringsmöjligheterna är kanonbra och det är nära till allt.

– Vi har ett kanongäng i butiken med stor kunskap och erfarenhet. Hos Direkt Optik känner man sig välkommen, säger Åke Törnblad.

Direkt Optik Jönköping

Adress: Östra Storgatan 29, Jönköping

Telefon: 036–10 04 84

Hemsida: https://www.direktoptik.se

Aktuellt: Direkt Optik har 37 butiker i Sverige. Nu öppnar den första i Jönköping.

Idé: Ögonhälsa, premiumglas, premiumbågar.

Erbjudande: Betala för 1 par glasögon men få 3. Dela med en kompis om du vill.

Medarbetare: Åsa Wejdenmark Melin, Susanne Martinsson, Linda Madsen, Michaela Frölander, Lennart Sandahl, Mats Thorell, Åke Törnblad.

End of content

No more pages to load