Under en hel vecka i februari kommer Smedjegatan att fyllas med konst. Temabild. Foto: Mattias Landström

Jönköping City får en egen konstvecka

Nu får Jönköping City en alldeles egen konstvecka. Med start lördag den 11 februari kommer ett antal konstverk, skapade av konstnärer från regionen, flyttar in på Smedjegatan, tillsammans med Österängens Konsthall och Art As a Part.

Under en hel vecka kommer Smedjegatan att fyllas med konst skapad av konstnärer från Jönköpingsregionen. Citys besökare kommer att få möjligheten att beskåda ett stort antal konstverk, från ett tjugotal olika utställare, i butikernas skyltfönster.

– Jag ville hitta en form för att visa bra konst för personer som normalt sett kanske inte går på en konsthall och då väcktes tanken på att visa upp konst mitt i city. Att låta kulturen möta det kommersiella var en spännande tanke. När jag presenterade förslaget för Jönköping City hakade de på direkt och sedan har jag och Simon tillsammans jobbat fram ett bra och intressant event, säger Chatrine Schander Ljungquist, en av initiativtagarna, i ett pressmeddelande.

Veckan kommer att inledas med sambafest på Smedjegatan av danslinjen på Kulturskolan tillsammans med ledarna Izabella Simonsbacka och Stephan Möller

Under konstveckan kommer även Österängens Konsthall att finnas på plats med en pop up-verksamhet. 

Den 18 februari avslutas konstveckan med Art as a part, en utställning med tillhörande försäljning. Initiativtagarna till Art As a Part 2, är liksom tidigare år, Anna Hållams och Erikshjälpen. Även den här gången går intäkterna till utsatta barn och familjer på flykt i Syrien och Libanon.

 

-----

No more pages to load