Wesin Maruwge säljer nu sin glassbar i centrala Jönköping. Foto: Daniel Bacelj

Nu säljer han sin glassbar i city

Den populära glassbaren på Borgmästargränd är till salu. Den nuvarande ägaren, Wesin Maruwge, säljer sin verksamhet efter fyra år.
– Jag vill lämna över stafettpinnen till en ny entreprenör.

Det var i januari 2013 som Wesin Maruwge köpte kiosken. Sedan dess har han arbetat hårt och målmedvetet för att bygga upp en lönsam verksamhet som idag omsätter 4 miljoner kronor.

Det är framför allt hans glassförsäljning på sommaren som har gjort kiosken, som ligger på Borgmästargränd, till ett populärt besöksmål. Under förra året hade han närmare 24 000 glasskunder.

Att han nu säljer sin verksamhet var till viss del ett motvilligt beslut.

– Ibland bestämmer man över livet och ibland bestämmer livet över en själv. Jag är 36 år nu och känner att jag måste ta ett nytt steg i mitt liv. Närmare än så vill jag inte gå varför jag säljer.

Vad ska du göra efter försäljningen?

– (skratt) Absolut ingenting, säger Wesim och fortsätter:

– Jag har en del privata angelägenheter som jag måste ta itu med. Det har varit ett fantastiskt projekt, men nu behöver jag sänka volymen och ta hand om det jag har. Jag älskar att flyga, kanske jag kommer att återuppta det.

Avslutningsvis, du är ju en väldigt engagerad person, vad är dina tankar om citykärnan och den förändring den står inför?

– Vad som händer nu kan man inte skylla på politiker, kommunen eller Jönköpings City. Man måste öppna ögonen och förstå att det sker förändringar där stadsbesökarna har nya rutiner. Därför är det viktigt att man som företagare omvärldsorienterar sig och anpassar sig efter vad marknaden efterfrågar. Därefter måste man våga, satsa och kämpa hårt.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load