Bröderna Gabriel Tekin och Christian Tekin driver Moderna smycken  i centrala Jönköping. Foto: Alexandra Andreasson

Cityentreprenörerna som gick mot strömmen – och vann

Det är ingen nyhet att e-handeln i Sverige har exploderat under de senaste åren, men Gabriel Tekin, ägaren bakom Moderna smycken i centrala Jönköping, menar att utvecklingen av hans fysiska butik har gått minst lika fort.

Moderna Smycken i centrala Jönköping är en butik på frammarsch och har röstats fram till “Årets Butik” inte mindre än nio gånger. Butiken drivs av bröderna Gabriel Tekin, 32, och Christian Tekin, 36, och har fem anställda.

I juni var det ett år sedan butiken bytte 40 kvadratmeter på Smedjegatan till 270 kvadratmeter på Östra storgatan och bröderna kan nu konstatera att utvecklingen har gått betydligt bättre än väntat.

“Positivt med en omvandling”

– Självklart har butikerna det lite tuffare i dag, men jag upplever fortfarande att folk uppskattar city. För oss har utvecklingen av butiken gått lika fort som näthandeln, säger Gabriel Tekin.

– Det är tråkigt att vissa verksamheter måste lägga ner men jag tror samtidigt att det är nyttigt för staden att få in nya och annorlunda verksamheter. Det är positivt med en omvandling, tillägger Christian Tekin.

Inspireras av polkagristillverkningen i Gränna

Moderna smycken grundades 2005 med fokus på starka och moderna varumärken. I dag har man kompletterat sitt sortiment med smycken i ädla metaller och man har en egen verkstad i butiken för att slippa onödiga mellanhänder. I verkstaden finns ett fönster där kunderna kan titta in på tillverkningen. Gabriel Tekin berättar att han inspirerades av polkagristillverkningen i Gränna.

– Det bygger upp ett förtroende och en uppskattning för vårt arbete. Sen är det ju rätt kul att stå och titta, säger Gabriel Tekin.

Ett koncept som e-handel inte kan konkurrera med

I butiken har man även satsat på vigsel och förlovning, ett koncept som näthandel, än så länge, inte kan konkurrera med, menar Gabriel Tekin.

– Det är en sådan personlig sak, säger han.

Konkurrensen i city är inte heller något som bekymrar bröderna.

– Vi är alla kollegor. Vi känner inte att vi har någon konkurrens när det gäller vårt koncept med verkstaden och det breda utbudet, säger Christian Tekin och fortsätter:

– Är man ingen kedja är det lättare att vara mer personlig och möta kundens önskemål. Man kan hjälpa till på ett helt annan sätt än om man hade varit en stor kedja där man måste följa vissa protokoll. Det är ett stort plus för oss.

Finns det planer på att öppna fler butiker i Jönköping?

– Vi utesluter inget, men just nu satsar vi på den här butiken, säger Christian Tekin och tillägger:

– Det finns planer på att anställa fler.

-----

No more pages to load