Grekiska kolgrillsbaren öppnar igen under hösten. Foto: Daniel Bacelj

Cityrestaurang nystartar efter långt uppehåll

Sedan december förra året har Grekiska kolgrillsbaren i Jönköping haft stängt på grund av fasadrenovering. Men under hösten kommer att restaurangen öppna igen.

Som Jmini tidigare rapporterat stängde Grekiska kolgrillsrestaurangen vid årsskiftet på grund av en fasadrenovering på Södra Strandgatan.

– Det är inte hållbart för oss att hålla restaurangen öppen när det pågår en fasadrenovering. Dels är det svårt att hitta till oss eftersom man inte syns från gatan, dels har vi en djup lokal vilket medför att det blir mörkt i lokalen. Det blir helt enkelt inte rättvist för våra gäster att vistas i restaurangen, sade Daoud Kass Yosef, etableringsansvarig för den grekiska kolgrillskedjan i Sverige till Jmini då.

Planen var ursprungligen att öppna restaurangen igen till sommaren. Men fasadrenoveringen har dragit ut på tiden, vilket medfört att restaurangen fortfarande är stängd.

Med anledning av det långa uppehållet har kommunens livsmedelsavdelning sökt kontakt med ägaren för utreda huruvida verksamheten kommer fortsätta framöver. I ett mejl till kommunen skriver Daoud Kas Yosef:

”Verksamheten har inte upphört utan vår ambition är att öppna så fort arbetet är avslutat från fastighetsägarens sida. Som det ser ut i dagsläget så är planen att öppna igen i mitten av oktober.”

-----

No more pages to load