David Dao driver restaurang Soya sedan fyra år tillbaka. Nu har lokalerna fått sig ett ordentligt ansiktslyft. Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking Foto: Alexandra Locking

Så blir nya Soya

Restaurang Soya på Västra Storgatan i Jönköping har varit stängd under sommaren. Anledningen är att lokalerna har genomgått en renovering. I fredags öppnade restaurangen igen med ett helt nytt utseende.

– Förr kom gästerna hit bara för maten, men nu kan man sitta här länge och njuta, säger David Dao, ägare.

För fyra år sedan tog David Dao över restaurang Soya på Västra Storgatan i Jönköping. Men restaurangens historia sträcker sig ända tillbaka till början av 1990-talet. Under närmare tjugo år har lokalerna sett likadana ut.

Den 1 juli stängde man restaurangen för att genomföra en totalrenovering av både kök och restaurangdel.

– De gamla lokalerna var slitna och det har varit svårt att hålla rent. Nu har vi gjort en totalrenovering. Vi har målat om och köpt in ny inredning. Det är mer stilrent nu, säger David Dao.

Enligt planeringen skulle restaurangen ha öppnats igen redan i mitten av augusti, men på grund av fuktskador i köksdelen drog renoveringsarbetet ut på tiden.

Men i fredags var det premiär för nya Soya. Det är fortfarande mycket som är sig likt i lokalerna. Bland annat finns det avlånga akvariet med guldfiskar kvar. Men allt är nytt, fräscht, ljusare och mer enhetligt.

– Vi har utökat vår buffé, men annars är det mesta sig likt på menyn. Maten har alltid varit omtyckt av våra gäster. Det är miljön som folk har klagat på. Men nu har vi ju ändrat på det så att vi kan erbjuda en bra kombination av bägge delarna, säger David Dao och tillägger:

– Förr kom gästerna hit bara för maten, men nu kan man sitta här länge och njuta.

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load