CITYSPANAREN: Här växer Jönköpings nya uteserveringar fram

Håll koll på vad som händer i Jönköping med Cityspanaren.

Tipsa gärna om nyheter på stan genom att mejla till press@jkpgnews.se.

18 maj 2018

Här växer stans nya uteserveringar fram

Snart kan Jönköpingsborna njuta av solen på ännu fler uteserveringar på Väster. Utanför Shooters och Pitchers på Trädgårdsgatan förbereds just nu de senaste tillskotten på citykärnans uteserveringskarta.

17 maj 2018

Gata i centrum stängs av för trafik

Nästa vecka är det återigen dags för Jönköpings marknad, med en rad aktiviteter i city under hela helgen. Samtidigt kommer Södra strandgatan att vara avstängd för trafik med start redan på tisdag.

Hela programmet för marknaden hittar du på Jönköping citys hemsida.

16 maj 2018

Här förbereds nya citybutiken

Som News tidigare berättat så kommer klockbutiken Ur & penn att flytta in i nya lokaler på Östra storgatan, där Espresso house tidigare låg. Efter att kafékedjan nu genomfört sin flytt pågår renoveringsarbetet för fullt.

Mexikansk glädje har sommaröppnat på Väster

Nu har tacorestaurangen Pablo på Väster öppnat för säsongen. Krogen, som började som ett spännande Glädjeprojekt bland de anställda, är nu inne på sin andra sommarsäsong.

”Vecka 22 öppnar vi för fullt, det vill säga onsdag–lördag. Lite beroende på väder öppnar vi från 17.00 till sent. Vi har redan smygöppnat lite på fredagar och lördagar, för att vi ska vara redo för anstormningen i sommar”, säger teamet bakom Pablo som också hälsar att planer för en året runt-restaurang finns om sommaren slår väl ut.

15 maj 2018

Anrik Jönköpingsbutik lägger ner

Efter över 40 år har nu ägaren till Wallins fiskaffär på Klostergatan beslutat sig för att lägga ner verksamheten. Enligt uppgifter till Cityspanaren har beslutet tagits högst motvilligt, samtidigt som det ska ha varit nödvändigt. Här kan du läsa hela intervjun med fiskhandlaren Tommy Eskilsson. 

Pressbyrån har flyttat in i Teknikmagasinet …

Hade du missat att Pressbyrån flyttat in i Teknikmagasinets tidigare lokal på Östra storgatan? Då är du inte ensam. Etableringen var ganska anonym, men nu är kiosken i full gång.

… och Pressbyrån på väster byter “ägare”

Pressbyrån i korsningen Brunnsgatan/Barnarpsgatan kommer att drivas vidare av nya butiksägare. Enligt uppgifter till Cityspanaren står butiken inför en rejäl nysatsning.

14 maj 2018

Klassiska hamburgerhaket förvandlas till pizzeria

Arkivbild. Foto: Mattias Landström
Arkivbild. Foto: Mattias Landström

Det står nu klart att Kalles grill på Kortebovägen genomgår en renovering och kommer att göras om till pizzeria. Enligt uppgifter till Cityspanaren kommer det tidigare hamburgerhaket att döpas om till Bymarkens pizzeria med inplanerad premiär i slutet av maj.

13 maj 2018

Atteviks flyttar in på Solåsen

Mekonomen stängde för en tid sedan sin butik på Solåsen i korsningen Bangårdsgatan/Gnejsvägen. Men nu händer det grejer. Nu har Atteviks tagit över lokalerna och flyttar in bilmärket Skoda. Det finns inga uppgifter när öppningen sker, men håll koll inne på Cityspanaren för uppdaterad information.

12 maj 2018

Presentbutiken tar över grannlokal

Butiken Önska som ligger i korsningen Barnarpsgatan/Brunnsgatan växer. Snart tar de över grannlokalen, som Claessons sliperi hade tidigare.

Ståupp-stjärna i stan

Den svenska standup-komikern Anna-Lena Brundin är i stan. På fredagskvällen kom hon till Harrys för en show.

11 maj 2018

Det här händer med klassiska nattklubbslokalen

Lokalen på Barnarpsgatan har haft många olika nattklubbar. Lilla krogen och Ringbaren för att nämna några. Men nu är det slut på det. Enligt uppgifter till Cityspanaren står det nu klart att det blir revisionsbyrån Advisorgruppen som flyttar in i Tositos lokaler.

9 maj 2018

Cityrestaurang bommar igen

Bröderna Zaia tog över Grekiska kolgrillsbaren hösten 2017. Foto: Alexandra Locking
Bröderna Zaia tog över Grekiska kolgrillsbaren hösten 2017. Foto: Alexandra Locking

Restaurangkedjan Grekiska kolgrillsbaren har valt att lägga ned sin verksamhet i Jönköping. Så sent som i höstas gick medelhavskrogen över i ny regi, då bröderna Zaia tog över.

Anrikt konditori byter ägare

Det klassiska fiket Gustafs konditori i centrala Huskvarna har fått en ny ägare. Jeanette Juneborg, som har drivit konditoriet sedan 2012, ska tillsammans med sin sambo flytta till Nya Zeeland. Den nya ägaren Sophie Vritel-Malaki fick tillträde till lokalen i måndags och håller just nu på att fräscha upp lokalerna inför nystarten. På lördag, den 12 maj, invigs konditoriet i sin nya regi.

Ny skönhetssalong i city

Nyligen öppnade extension- och frisörsalongen ”Hello Bombshell” på Lantmätargränd i centrala Jönköping. Bakom satsningen står Clara Feldt som bland annat synts i den svenska reality-tv-serien ”Svenska Hollywoodfruar”.  Här kan du läsa mer om hennes satsning.

8 maj 2018

Hamburgarprinsen bommar igen

Efter knappt fyra år lägger Hamburgarprinsen ned sin restaurang på Västra Storgatan. Här kan du läsa om vem som tar över lokalen och deras nya koncept.

7 maj 2018

HV-ikonen säljer lyxvillan vid Vättern

David Petraseks nummer 22 hissades i Kinnarps Arena Foto: Mattias Landström

HV-legendaren David Petrasek, som i dag driver restaurangen El Gordo på Atollen, har sålt sin lyxvilla vid Vättern. Köpeskillingen är inte känd. Utropspris på bostaden var närmare sex miljoner kronor. Huset är bland annat utrustat med ett badrum med jacuzzi, utespa och en bastu.

Bjurfors flyttar

Mäklarfirman Bjurfors, som i dag har sitt kontor på Östra Strandgatan 10, flyttar till nya lokaler i korsningen Klostergatan/Oxtorgsgatan. När inflyttning sker är inte officiellt ännu.

4 maj 2018

Känd fotbollsprofil kliver in i klubbsatsning på Piren

Niclas Tagesson och Iskander Azizsson. Foto: Mattias Landström

Niclas Tagesson känd fotbollsprofil i kommunen, med ett förflutet som spelare och mångårig tränare i Huskvarna FF, satsar nu på restaurangbranschen. Tillsammans med ägaren Iskander Azizsson och med delvis ny taggad personal ska de nu driva Seaside längst ut på Piren till en ny nivå. Läs mer om Tagessons entré i restaurangvärlden.

2 maj 2018

Citygata stängs av

Med anledning av byggnationen av det nya höghushotellet vid Tändsticksområdet har nu Brånebacken stängts av för trafik. Mer finns att läsa på kommunens hemsida.

27 april 2018

Torparondellen byggs om

Foto: Mattias Landström / Jönköpings kommun
Foto: Mattias Landström / Jönköpings kommun

Under vecka 18 inleds arbetet med att förnya och förbättra Torparondellen i Jönköping. Under ombyggnadstiden behöver trafiken etappvis ledas om.

23 april 2018

Butikskedja höll invigning

Foto: Mattias Landström
Foto: Mattias Landström

Optikkedjan Direkt Optik har nu invigt sina nya lokaler på Östra storgatan i Jönköping. Här kan du läsa mer och se Mattias Landströms bilder från invigningen.

20 april 2018

Citykafé får nya lokaler

Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking

Nu har Espresso house öppnat i sina nya lokaler på Östra storgatan. Med ett nytt koncept vill kafékedjan rikta sig mer mot Jönköpings studenter.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load