Clara Feldt öppnar salong Hello Bombshell i centrala Jönköping. Foto: privat/ Alexandra Locking

Efter Hollywoodfruar – nu öppnar hon salong i Jönköping

Under åren i USA arbetade Clara Feldt som stylist framför kameran i den svenska reality-tv-serien ”Svenska Hollywoodfruar”. Erfarenheterna från den amerikanska skönhetsbranschen har hon tagit med sig hem till Sverige och nu öppnar hon en extension- och frisörsalong på Öster i Jönköping.

Clara Feldt, 27 år, driver sedan två år tillbaka en salong i centrala Göteborg och väljer nu att expandera till Jönköping. Nyligen invigdes den nya lokalen på Lantmätargränd 22 i Jönköping.

– Jag har haft kunder från både Jönköping och övriga Småland i min salong i Göteborg, så det kändes som ett naturligt steg att öppna här, säger hon till News.

– Jönköping är en otroligt vacker stad med härliga människor, och jag har blivit jättebra bemött här. Stan ligger dessutom relativt nära Göteborg.

Clara kommer att jobba i Jönköpingssalongen tillsammans med ytterligare två tjejer från Jönköping. Hon kommer pendla mellan Göteborg och Jönköping och planerar att vara här allt ifrån en gång i veckan till en gång i månaden. Salongen, som går under namnet ”Hello Bombshell”, inriktar sig på hårförlängning, klippning och färgning samt styling, fransar och make up.

– Huvudsyftet med salongen är hårförlängning. Jag har själv alltid haft ett tunt, typiskt skandinaviskt hår. Jag kände att jag ville kunna ge andra möjligheten att ha ett fantastiskt svall och få uppleva den känslan som det faktiskt genererar. Man känner sig oerhört snygg och det ger en härlig kick för självförtroendet och självkänslan, säger Clara Feldt.

I den nya butiken säljer hon även salongens egna produkter i form av schampo, balsam och remover för att ta bort hårförlängning.

Foto: Alexandra Locking
Foto: Alexandra Locking

– Vår ambition är att kunderna ska känna sig ordentligt bortskämda och ompysslade när det kommer in här och riktigt snygga när de kliver ut. Alla kvinnor ska ha möjligheten att få känna sig som ett riktigt ”bombshell”, utan att det kostar skjortan, säger Clara Feldt.

I kändisvimlet

Clara berättar att Melodifestival-stjärnan Jessica Andersson, längdhopparen Erica Johansson och Paradise hotel-profilen Saga Scott är några kända namn som har besökt hennes salong i Göteborg.

Hon strävar efter att känslan inne i salongen ska vara amerikansk lyx, med vita väggar och detaljer i marmor och färgerna guld och rosa. Inredningen är delvis inspirerad av Claras tid i USA. Hon åkte dit som 23-åring för att plugga på distans och kanske framför allt för att leva livet. Förutom taco-middag hos familjen Parnevik fick hon även möjlighet att medverka i reality-tv-serien ”Svenska Hollywoodfruar”. Det här var hösten 2015.

– Jag bodde granne med Åsa Vesterlund och det var så vi lärde känna varandra. Under den tiden var Åsa med i ”Svenska Hollywoodfruar” och hon frågade om jag ville följa med och filma och jag tänkte varför inte. Så jag har fixat håret på henne i programmet, säger Clara Feldt och tillägger:

– Det var en fantastisk tid och en rolig erfarenhet.

Plockar godbitarna från USA

Hon berättar att hon har hämtat mycket inspiration från skönhetsbranschen i USA.

– Jag har tagit med mig godbitarna och applicerat dem på mina salonger i Sverige. Jag tycker att USA har ett bra synsätt när det gäller service, stil och styling.

Clara berättar att det inte bara är den yngre generationen som lockas till salongen, utan att hon även har kunder i uppåt 70-årsåldern.

– Äldre kvinnor kanske önskar att ha lite utfyllnad i håret medan yngre kanske önskar lite mer längd på håret.

Hon säger också att hon är positiv till den hälsosamma utvecklingen som sker inom extensions (hårförlängning), som är betydligt skonsammare för håret.

– Keratin är kanske den mest kända metoden för hårförlängning med tejpen har blommat upp under de senaste åren, säger hon.

-----

No more pages to load