Gregory Moulios öppnar restaurang Creta på Väster i Jönköping. Foto: Alexandra Locking Restaurang Creta Foto: Alexandra Locking

Grekiska smaker när ny restaurang öppnar på Väster

Nästa vecka är det premiär för en ny grekisk restaurang i Jönköping.

– Det blir äkta grekisk mat tillagad från grunden. Och så är det rikligt med olivolja, säger ägaren Gregory Moulios.

Vid korsningen mellan Kungsgatan och Klostergatan på Väster i Jönköping slår restaurang Creta snart upp sina portar i Mr. Browns gamla lokaler. Restaurangen hade redan öppnat om det inte vore för ett problem med den ena köksfläkten.

Mannen bakom satsningen heter Gregory Moulios, och han är själv född och uppvuxen i Grekland där han tidigare har drivit och arbetat på olika restauranger.

– Min mamma kommer från Kreta och jag har själv  bott där i 15 år. Därav namnet på restaurangen, berättar han.

Moulios flyttade till Sverige för 15 år sedan och detta blir första gången han öppnar någon här.

– Jag har gått och funderat på att öppna något eget i många år. Till en början hade jag funderingar på att öppna något enklare så som en ”street food”. Men när den här lokalen blev ledig kunde jag inte låta bli att ta chansen, säger han och fortsätter:

– Jag har en jätteduktig kock som även är en vän till mig. Han sa ”go for it, jag är med dig”. Så utan honom hade inte det här blivit verklighet.

Lokalen har en yta på 211 kvadratmeter och rymmer cirka 80 sittplatser. Luncherna kommer att bestå av fyra tallrikar att välja mellan; en kötträtt, en fiskrätt, en vegetarisk rätt och en salladsrätt.

A la carte-menyn innehåller traditionella grekiska rätter.

– Det blir äkta grekisk mat tillagad från grunden. Och så är det rikligt med olivolja. Det finns ingen annan genuint äkta grekisk restaurang i Jönköping. Det mesta på den här menyn är vi helt ensamma om.

Nu hoppas ägaren att han ska kunna öppna sin restaurang nästa vecka.

– Jag tycker att läget är suveränt. Det är centralt med folk som hela tiden passerar utanför. Förhoppningen är att folk ska trivas här och älska maten. Och att vi som jobbar här ska ha roligt.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load