Här är Jönköpings unika krogsatsning – se första bilderna

På fredag öppnar Kappa Bar på Väster – en motsvarighet till traditionella sportbarer fast för e-sportare.

– Jag är väldigt glad över att vår första franchise hamnade just i Jönköping som är e-sportens Mecka, säger Klas Bergqvist.

Han är en av fyra som står bakom e-sport-, gaming- och restaurangkonceptet Kappa Bar.

Idén föddes hos grundarna 2014, men det skulle dröja ytterligare två år innan dörrarna till den första Kappa Bar öppnades i Göteborg i maj 2016. Redan året efter öppnade den andra Kappa Bar i Stockholm och den 23 mars är det alltså premiär för en tredje i Jönköping.

– Det ligger lång planeringstid bakom det här, så det känns nästan lite overkligt att vi snart är igång. Det ska bli så jäkla fräckt att få starta upp det här som jag själv alltid velat se i Jönköping – Dreamhackstaden. Det känns såklart extra kul att få vara med och starta det själv. Jag kommer hänga här konstant, säger Johan Olsson, delägare och platschef i Jönköping.

– Jag är väldigt glad över att vår första franchise hamnade just i Jönköping som är e-sportens Mecka. Det är många som står och knackar på dörren och vi får dagligen nya franchiseförfrågningar. Men vi har sagt att vi inte släpper något förrän Jönköping är öppet. Så folk är laddade på att komma hit och se hur det har blivit, fyller Klas Bergqvist i.

Kappa Bar kan liknas vid en klassisk sportbar, men istället för att visa fotboll på tv-skärmarna visar man e-sport, och istället för shuffleboards har man sex Playstation-stationer och ett gamezone med fem datorer.

Lokalen i Jönköping är 180 kvadratmeter stor och rymmer cirka 60 sittplatser. Till en början finns tre anställda på plats.

– Kom ner och spela tv-spel, sätt dig vid datorn och kör lite, och beställ lite schysst käk, säger Johan Olsson.

Åldersgränsen för Kappa Bar är 18 år.

– Vi lockar en äldre målgrupp än man kan tro. De flesta som kommer till oss är mellan 25 till 35 år, men det kommer givetvis både yngre och äldre också, säger Johan Olsson.

Han berättar att Sverige ligger i framkant när det gäller e-sport och att vi har många duktiga lag.

– Tyvärr är det många som inte har gett e-sporten en chans och som tycker att det är konstigt att sitta och titta på. Men det är egentligen inte konstigare än att titta på fotboll eller hockey. Liksom andra sporter handlar e-sport om folk som har lagt tusentals timmar på att bli bäst på det de gör och som sedan ska visa det, förklarar Johan Olsson.

På fredag klockan 17 öppnas dörrarna till den nya e-sportbaren på Barnarpsgatan.

– Det kommer bli en fantastisk kväll, med fullt ös hela vägen, lovar Johan Olsson.

Kappa Bar kommer att ha öppet onsdagar, torsdagar och söndagar klockan 17–01, samt fredagar och lördagar klockan 16–02.

 

-----

No more pages to load