Hanna Säterskog är Projektansvarig för cykelgaraget i city. Foto: Otto Ekevi

Här är kommunens nya cykelsatsning i city

Om några veckor står ett nytt cykelgarage färdigt vid resecentrum. Just nu byggs garaget i bussgodsets gamla lokaler. Garaget ska inrymma runt 95 cykelplatser som går att hyra av Jönköpings kommun mot en fast månadsavgift.

För den som vill finns nu möjligheten att lämna in en intresseanmälan via Jönköpings kommuns webbplats. Hittills har tolv stycken intresseanmälningar kommit in, något som projektansvariga Hanna Säterskog på kommunen är nöjd med.

– Det här cykelgaraget har legat som önskemål hos kommunen sedan 2014 så vi är glada att det snart är färdigt att användas. Vi har under en längre tid letat efter en central placering som den här, med nära anslutning till både resecentrum och centrala arbetsplatser, säger Hanna Säterskog.

En jättestor orange cykel med en lika stor text på garagets yttervägg gör det omöjligt att missa lokalen för den som söker en plats att ställa sin cykel. Förutom förvaring av själva cykeln kommer den som hyr få tillgång till dusch, toalett och förvaringsskåp i samma lokal.

Cykelgaraget delfinansieras av kommunen tillsammans med Naturvårdsverket och väntas stå färdigt i mitten av mars. I samband med invigningen hålls ett öppet hus, då allmänheten välkomnas att besöka garaget. Det exakta datumet för invigningen väntas dyka upp på kommunens webbplats inom kort.

Kommunen: Därför går cyklister före bilister i city

-----

No more pages to load