Här delar de ut gratismjölken i city

Tusentals liter mjölk blev en ovanlig present på Alla hjärtans dag när Arla kompenserade sina kunder. Mjölk som inte homogeniserats som den skulle den 11 och 12 februari, hade gått ut till butiker och kunder. För att senare återkallas av Arla.

Man återkallade mjölken eftersom den inte nådde upp till Arlas sensoriska kvalitet, det vill säga smak, lukt och utseende. På Hovrättstorget stod Fredrik Larm och hans arbetskamrater och delade generöst ut gratis mjölk till glada Jönköpingsbor.

– Kunder och konsumenter förväntar sig att vi har en hög och konsekvent produktkvalitet. Den här mjölken kan innehålla lite klumpar eftersom vår process som slår sönder fettet inte fungerat som den skulle. Men det är inget farligt och man kan använda mjölken precis som vanligt. Det här har aldrig tidigare skett i vår produktion och det gäller också mjölken som kommer från oss i Jönköping, säger Fredrik Larm på Arla.

Den mjölk Arla får tillbaka från butiker går till biogas eller foder. Mjölkförpackningar som inte hunnit lämna mejeriet skänker man bort tillsammans med ett recept på pannkaka.

Tusentals liter mjölk delas ut gratis i Jönköping

-----

No more pages to load