Ben Arinze öppnar ny butik i City. Foto: Otto Ekevi

Här öppnar Jönköpingsprofilen sin nya butik i city

– Jag slog till direkt eftersom den här lokalen har ett bättre läge än jag någonsin haft tidigare, säger ägaren Ben Arinze som under torsdagen öppnade nya butiken vid Östra centrum.

Klädaffären Jive har funnits i Jönköping sedan 1999, först på Borgmästargränd, sedan på Tändsticksområdet. Nu har Ben Arinze öppnat sin butik på Lantmätargränd 26, mitt centrala Jönköping.

När han öppnade 1999 var butikens konceptet ovanliga skejtmärken från USA – nu är det helt och hållet streetkläder från Europa som gäller. London, Manchester, Berlin, Paris och Frankfurt är städerna där Arinze hämtar sin inspiration idag.

– Min son har bra koll på vad som är hett inom streetmodet och själv reser jag regelbundet till Berlin, Manchester och London för att ha koll på det senaste streetmodet.

Skänker sitt eget märke till svenska artister

Arinze har många gånger blivit tillfrågad om han vill expandera sin verksamhet till andra svenska städer, men han ser hellre att hans eget varumärke associeras till butiken här i Jönköping.

– Många har frågat om jag inte ska öppna butiker i Göteborg, Malmö och Stockholm. Men jag har mitt eget klädmärke Urban Monk som jag skickar ut till svenska artister, och jag trivs med tanken att mitt varumärke kopplas till butiken här i Jönköping.

Ben Arinze öppnar ny butik i CityBen Arinze öppnar ny butik i City. Foto: Otto Ekevi

Ben Arinze öppnar ny butik i CityBen Arinze öppnar ny butik i City. Foto: Otto Ekevi

Ben Arinze öppnar ny butik i CityBen Arinze öppnar ny butik i City. Foto: Otto Ekevi

Öppetider för Jive

Jive har öppet vardagar 10:00-18:00

Lördagar: 10:00-16:00

Adress: Lantmätargränd 26,

553 20 Jönköping

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load