Atollen har tagit över efter Pirens som Jönköpingsbornas nya mötesplats. Foto: Mattias Landström

Jönköpingsborna sviker Piren – här är nya innestället

Atollen har alltmer vuxit fram som den hetaste mötesplatsen i Jönköping, med en rad nya restaurangsatsningar. Samtidigt tycks utvecklingen ha stannat upp vid Piren, som länge varit ett populärt tillhåll i city under sommarmånaderna.

– Ska Piren fortsätta må bra och utvecklas så måste man satsa, säger Jesper Lidhjelm Steén, som är vd för Jönköping City.

Som JKPG News tidigare berättat har Atollen blivit en oerhört attraktiv plats för restaurangägare. Bara den senaste tiden har flera nya restauranger etablerat sig i området, bland annat Ciro, Kajen 23 och Ombrelli.

Området har därmed blivit en stark utmanare till Piren, som tidigare varit det mest populära tillhållet i Jönköping under sommarmånaderna.

– Ett tag var Piren innestället. Nu är innestället vid Atollen, säger Kent Ly som är ordförande i krögarnätverket Taste Jkpg, och fortsätter:

– Piren är inte på något sätt utdött. Det är fortfarande populärt. Men samtidigt ser vi att det fått en stor konkurrens från Atollen.

I jämförelse med Atollen verkar utvecklingen ha stannat upp rejält vid Piren. Enligt Birgitta Thyselius, som är markförvaltare i Jönköpings kommun, lyser nyheterna med sin frånvaro.

”Det är inget särskilt nytt på Piren denna säsong. Samma restauranger med tillhörande uteserveringar samt scen som förra året”, skriver hon i ett mejl till JKPG News.

Jesper Lidhjelm Steén, som är vd på Jönköping City, håller med om att Piren halkat efter och blivit mindre populärt än Atollen bland Jönköpingsborna.

– Atollen med hela restaurangstråket och Bauers brygga har blivit så pass bra att man som Jönköpingsbo hellre går dit. Sen vet jag att Piren är stark bland våra besökare utifrån. Är man gäst i Jönköping så är Piren populärt, säger han.

Lidhjelm Steén tror att området kring Piren skulle behöva en uppfräschning för att vara tillbaka på banan fullt ut.

– Det måste göras som en trevligare mötesplats med mer växtlighet. Man kanske behöver satsa mer på hamnen på ett helt annat sätt, att få igång båtlivet så det blir någonting annat än Munksjön.

– Ska Piren fortsätta må bra och utvecklas så måste man satsa. Kommunen har pratat om att man ska göra upprustningar. Nu jobbar inte jag med Piren, men utifrån mitt perspektiv så tror jag att man behöver jobba en del med platsen.

Ny citykrog ska bli barnfamiljernas oas i Jönköping

-----

No more pages to load