På kort tid har flera butiker valt att lämna Lantmätargränd. Foto: Tobias Karlsson / Mattias Landström

News läsare har sagt sitt – därför lämnar butikerna city

Den senaste veckans tidens besked om att flera butiker stänger i city har engagerat News läsare. Här är några av reaktionerna från våra kommentarsfält.

Som News kunnat berätta den senaste veckan har både Teliabutiken och Kahls the och kaffehandel valt att stänga sina butiker på Lantmätargränd i Jönköping.

Marie-Louise Jenå, som driver Kahls, tror att parkeringssituationen är ett av problemen för cityhandeln jämfört med A6.

De senaste butiksnedläggningarna har skapat många reaktioner bland JKPG News läsare. Meningarna om vad som gör att flera butiker lämnar city går isär. Här är några av läsarkommentarerna som kommit in efter News avslöjanden:

”För höga hyror!”

”Efter som att det är skitväder i den här stan 330 dagar om året så väljer folk att gå till a6..”

”Många handlar via nätet….”

”Inte konstigt det är ju politikerna i Jönköping som bäddar för detta. Har varit mycket varning till dom men de bryr sig inte.”

”På Atollen som bilden är tagen är det så kallt, mörkt, blåsigt, avfolkat och så fruktansvärt oinbjudande att ingen människa gör sig ärenden dit om de inte ska besöka v.c Wetterhälsan eller systembolaget.??”

”Åker ju hellre till a6 och slipper parkeringskostnad. Och dessutom så har man ju byggt stan så den ska va så bökig att åka i som möjligt, man fattar helt enkelt inte att folk vill ha den frihet bilar ger. Alla vill inte åka buss”

”Parkeringsavgifter och tider att minnas och böter osv. avskräcker.”

Butiksägaren lämnar cityhandeln: ”Inte samma tryck i stan”

-----

No more pages to load