Från vänster: Brandon Curriston och Patrik Hertelendys Foto: Mattias Landström/ Alexandra Locking

Nu får hamnen pop up-bod med lokala delikatesser

En pop up-bod i Jönköpings hamn, med lokala delikatesser hämtade från Vätterbygdens alla hörn, det är Patrik Hertelendys senaste satsning.

– Vi har här en naturlig utveckling på våra matvandringar Guided Food Walks. Vi pratar om lokala aktörer och vi pratar smaker och upplevelser. Det som finns i Vätternlandskapet har vi samlat i en båtbod i Jönköpings hamn. En fullträff anser vi, säger Patrik Hertelendy på Wellness Travel.

Tillsammans med kollegan Brandon Curriston har han samlat produkter från flera lokala företag. Den lilla båtboden i Jönköpings hamn är nu mera välfylld med bland annat polkagrisar, drycker, senap och äpplen.

– Det här är framför allt en smakbyrå där man smakar på vårt Vätternlandskap. Tanken är att den ska fungera som en pop up och att man förslagsvis kan komma förbi här vid fredagslunchen, säger Hertelendy.

Wellness Travel vill genom sitt arbete bland annat lyfta Jönköpings tre centrala sjöar. Satsningarna handlar om att gå från ord till handling.

Patrik Hertelendy är uppvuxen på Torpa av föräldrar från Budapest. Eftersom att hans föräldrar inte hade någon sjövana fick han aldrig uppleva sjöar och hav så som han hade önskat. Så mitt i 20-årsåldern tog han saken i egna händer.

– Jag köpte en segelbåt med min hustru och fick en halvtimmas instruktionskurs i hur det fungerar. Sedan dess har det varit många båtar, berättar han och tillägger:

– Framför allt är det Vättern som jag tycker är en oerhört stor tillgång för oss. Vi har alltså dricksvatten för 250 000 personer framför oss. Det är 16 meters siktdjup och 33 fiskarters hem. Och när man kliver ut på den tunna isen, när den är precis ny, och tittar ner och får den där svindeln av att det känns som att man är långt upp – den är ju helt fantastisk.

Som JKPG News har skrivit om tidigare är Wellness Travel även aktuella med en ribbåts-satsning som gör att man kan ta sig från Hamnpiren i Jönköping till Visingsö på en kvart.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load