I maj öppnar Johnny Zaia och Alexandra Svahn den nya restaurangen Ombrelli på Atollen. Foto: Mattias Landström

Ny citykrog ska bli barnfamiljernas oas i Jönköping

I maj öppnar den nya italienska restaurangen Ombrelli på Lillsjöraden, som alltmer framstår som Jönköpings hetaste restaurangstråk. Men konkurrensen är inget som oroar krögaren Johnny Zaia.

– Vi kommer att skilja oss från de andra. Det kommer att märkas på menyn, stilen och inredningen, säger han till JKPG News.

Johnny Zaia har storslagna planer för sitt nya restaurangkoncept, som han filat på i drygt tre år. Planen är att göra Ombrelli till en kedja som finns på flera orter i Sverige och utomlands. Men det blir Jönköpingsborna som först får prova på konceptet när det har premiär på Atollen i mitten av maj.

– Jag hittade ett kanonläge. Bättre läge finner man inte i Jönköping i dag, säger han till JKPG News.

Halmstadsbon driver sedan tidigare Grekiska kolgrillsbaren på Södra strandgatan tillsammans med sina tre bröder. När han nu startar sin egen restaurang ett stenkast bort är planen också att bosätta sig i Jönköping.

Till sin hjälp har Zaia restaurangchefen och Jönköpingsbon Alexandra Svahn, som jobbat i drygt tio år på snabbmatsrestaurang. Tanken är att Ombrelli framför allt ska vara inriktad mot barnfamiljer. Något som kommer att märkas på menyn och miljön i restaurangen. Planen är också att satsa på olika kampanjer som särskilt riktar sig mot barnfamiljer.

– Det är något som behövs. Det finns inga andra matställen i Jönköping city som är anpassade för barn, säger Alexandra Svahn.

Johnny Zaia har filat på konceptet till Ombrelli i drygt tre år. I Jönköping kommer Alexandra Svahn att vara restaurangchef. Foto: Mattias Landström

Menyn är hemlig

Restaurangen, som ligger mellan Consid och Tokyo 18, kommer att ha 80–90 platser inne och 40 på uteserveringen. De har också gjort klart med serveringstillstånd för alkohol, berättar Johnny Zaia. Vilka rätter som kommer att serveras är däremot än så länge hemligt, annat att det delvis blir en inriktning mot streetfood.

– Vi ska kombinera italiensk streetkitchen med fine dining, säger han.

Ombrelli är det italienska ordet för paraplyer, vilket kommer vara en viktig del av restaurangens tema. I taket ska det hänga paraplyer i olika färger som genomstrålas av ljus ovanifrån.

– Tänk dig en italiensk bakgård, en gammaldags känsla med mycket växter, säger Zaia.

Längs Lillsjöraden har ett flertal nya restauranger öppnat den senaste tiden. För bara en dryg månad sedan öppnade den italienska konkurrenten Ciro en bit bort. Men Johnny Zaia ser inte konkurrensen i området som något problem.

– Vi kommer att skilja oss från de andra. Det kommer att märkas på menyn, stilen och inredningen.

Ny krogsatsning till Jönköpings glödheta matgata

-----

No more pages to load