Malin Löfvenhamn Wersén och Ia Sjöqvist. Foto: Anna Hållams

Ny inredningsbutik öppnar i city: ”Fantastiskt roligt”

På torsdag 7 juni öppnar pop up-butiken Otto Henrik på Smedjegatan i Jönköping. Bakom satsningen står vännerna och kollegorna Ia Sjöqvist och Malin Löfvenhamn Wersén.

Ia Sjöqvist och Malin Löfvenhamn Wersén slog samman sina Instagramkonton och skapade inredningsföretaget Otto Henrik. I december startade de sin webbshop och i mars var det premiär för deras första pop up-butik på Klostergatan i Jönköping. Men den som ville handla fick vara snabb, butiken var nämligen bara öppen i tre dagar.

Konceptet gav mersmak för Otto Henrik och nu kommer en ny chans för de som vill handla deras inredningsprylar i en fysisk butik. På torsdag 7 juni öppnar de på nytt, den här gången på Smedjegatan i lokalen där frisörsalongen Hårfin huserar en trappa upp. Hårfin önskade att lokalen efter Bobbys skulle vara öppen med någon verksamhet som gjorde den levande innan en ny aktör kommer in. Konceptet som Otto Henrik erbjuder passade perfekt.

– Hjälpsamheten bland Jönköpings nätverkande företagare emellan är fantastisk. Det är tack vare dem som vi blivit nämnda till detta, säger Sjöqvist och Löfvenhamn Wersén i ett pressmeddelande.

Otto Henrik säljer heminredning och förbrukningsvaror främst till köket. De har även en vintagelinje som går hand i hand med det nydesignade sortimentet, beskriver de i pressmeddelandet. Den röda tråden i deras design är hållbarhet.

Nu siktar duon på att dyka upp ett par gånger per år i Jönköping och, framöver, även på andra orter.

– Vår tanke är att bara finnas på nätet via Instagram och hemsidan med webbshop. Att dyka upp på olika platser då och då är ett koncept vi tror på, säger Sjöqvist och Löfvenhamn Wirsén, och avslutar:

– Möjligheten att få dyka upp så centralt är fantastiskt roligt och vi hoppas vi kan ge Jönköping city en frisk fläkt över sommaren.

-----

No more pages to load