Annons

Leffe Karlsson och hans kockar på Pitcher’s är taggade inför Restaurangveckan. Det är många restauranger som deltar under Restaurangveckan. En av dem är Cyrano som bland annat erbjuder vedugnsbakad laxfilé. Restaurangveckan är ett utmärkt tillfälle att ta med vänner och familj för att smaka på Jönköping. Restaurangveckan innebär att ett flertal restauranger i Jönköping erbjuder en tvårättersmeny för 200 kronor.

Restaurangveckan: Nu smakar vi på Jönköping igen!

Restaurangveckan är i full gång. En vecka då det är både enkelt och prisvärt att smaka på Jönköpings utbud. Här finns något för alla smaklökar.

– Restaurangveckan har varit mycket populär under tidigare år. Det är en bra idé att boka bord i tid, berättar Helena Malm som är marknadsansvarig på Jönköping City.

Restaurangveckan pågår mellan 26 februari och 2 mars. De medverkande restaurangerna erbjuder en tvårättersmeny för 200 kronor. En utmärkt möjlighet för den som vill passa på att besöka sin favoritrestaurang eller för den som vill prova något helt nytt.

– Det har varit ett bra mottagande tidigare år. Både besökare som medverkande restauranger har varit mer än nöjda, säger Martina Andersson, som är eventkoordinator på Jönköping City.

Brett restaurangutbud i Jönköping

Det är ett perfekt tillfälle att gå ut och äta tillsammans med familj, vänner och arbetskamrater. Jönköping har ett brett restaurangutbud. Det är inte ovanligt att man väljer att äta ute mer än en kväll den här veckan. Utvärderingar från tidigare år visar att det är vanligt att man passar på att prova något nytt. Många besöker också favoritrestaurangen en extra gång.

– Vi är med för tredje året i rad och tycker att Restaurangveckan är fantastiskt bra, berättar Leffe Karlsson, restaurangchef på Pitcher’s.

Telefonen går varm

I år är det flera nytillskott av restauranger och hotell som är med. En av dem är restaurang Cyrano på Östra Storgatan.

– Det är många som ringer och bokar bord. Vi märker att intresset är stort. Redan för flera veckor sedan började våra gäster fråga hur vårt erbjudande skulle se ut under Restaurangveckan, berättar Emrah Shakir på Cyrano.

Erbjudande: Tvårättersmeny 200 kronor

Erbjudandet består av en tvårättersmeny. Exakt hur det ser ut skiljer sig från restaurang till restaurang. Det kan vara förrätt och varmrätt eller varmrätt och dessert. Vissa restauranger har valt att ta fram en helt ny meny för den här veckan medan andra erbjuder sitt ordinarie sortiment. Bokar bord gör man hos respektive restaurang.

– Vi ser ett stort engagemang från Jönköpingsborna. Man taggar varandra i evenemanget på Facebook för att tipsa varandra om olika restauranger och menyer, berättar Martina Andersson på Jönköping City.

Fakta om Restaurangveckan

Erbjudande: Tvårättersmeny, 200:-

Vad: Restauranger i Jönköping som medverkar i Restaurangveckan

När: Måndag – Fredag (se enskild restaurang för öppettider)

Meny: Kika på Jönköping Citys hemsida, Facebook eller app.

Tips: Boka bord!

End of content

No more pages to load