Christoffer Larsson t.v. är restaurangchef på Ciro. Foto: Mattias Landström

Skön barstämning och italienska smaker på Jönköpings nya citykrog

På tisdagen var det premiär för den senaste krogsatsningen i Jönköping city. På restaurang Ciro kombineras napolitanska pizzor och antipasti med en skön barstämning.

– Vi har byggt den så att man bara ska kunna komma in och ta något litet och hänga i baren. Man måste inte komma hit och käka hela middagen, säger restaurangchefen Christoffer Larsson till JKPG News.

Som JKPG News tidigare berättat har en ny italiensk restaurang under en tid varit på gång att öppna på Atollen i Jönköping. På tisdagen var det så premiärdags för restaurang Ciro, som ligger på Fiskargränd 7.

– Vi ser det som en stor fördel att ligga här vid Atollen. Där är vi väldigt tacksamma mot fastighetsägarna Castellum, som har gett oss chansen att satsa på den här unika lokalen. Det är högt i tak och ligger väldigt bra till även inför sommaren, säger restaurangchefen Christoffer Larsson till JKPG News.

Bakom satsningen står bröderna George och Nahir Kavakciouglu. George är en välkänd profil inom Jönköpings restaurangbransch och driver sedan tidigare caféerna Coffeehouse by George och sushirestaurangen Tokyo 18. Den nya restaurangen på Atollen har hämtat sin inspiration från Neapel.

Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström

– Konceptet som sådant är att först och främst leverera napolitansk stil på en pizza, vilket innebär en speciell typ av jäsning. Det är inte den klassiska pizzan med väldigt mycket pålägg, utan mer åt det italienska hållet med fokus på råvarorna. Att hellre ha färre och bra råvaror snarare än fler, säger Larsson.

Den 31-åriga restaurangchefen kommer från Stockholm och har bland annat jobbat som hovmästare på anrika festvåningen Sjöfartshuset på Skeppsbron. Nu hoppas han att restaurang Ciro ska bli en ny samlingsplats för Jönköpingsborna.

– Vi har satsat jättemycket på vår bar, där vi kommer att köra cocktails sommar som vinter. Vi har byggt den så att man bara ska kunna komma in och ta något litet och hänga i baren. Man måste inte komma hit och käka hela middagen. Det ska vara en god och livlig stämning och kännas skönt att komma hit, det är det viktiga, säger han och fortsätter:

– Man får komma hit om man bara vill ta en kaffe eller om man vill käka en lång trerätters. Och allt där emellan. Alla är välkomna. Det är inte så att du måste sitta ner och käka bara för att vi har begränsat med platser. Vi vill att det ska vara lite liv och rörelse i restaurangen.

Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Christoffer Larsson, restaurangchef på Ciro. Foto: Mattias Landström
Christoffer Larsson, restaurangchef på Ciro. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Christoffer Larsson, restaurangchef på Ciro. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Christoffer Larsson, restaurangchef på Ciro. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström
Christoffer Larsson, restaurangchef på Ciro. Foto: Mattias Landström
Restaurang Ciro på Atollen. Foto: Mattias Landström

 

Här är nya restaurangsatsningen i city

-----

No more pages to load