Tord Johansson / ITAB / Xano Foto: Xano / Emeli Appelberg / Mattias landström

Tord Johansson avslöjade hemligheterna

Miljadären och företagare, Tord Johansson avled tragiskt lördagen den 10 oktober, bara 60 år gammal. Men före hans död fick Jminis reporter en intervju med den framgångsrika mannen- något som få genom tiderna har fått.

Här är tipsen du behöver för att kunna bada i pengar. Miljardären och företagaren Tord Johansson, 60, guidar dig genom pengarnas land och hjälper dig att bli rik med några enkla knep.

Tänk som en miljardär
För att bli en miljardär, så måste du tänka som en miljardär. Företagaren och entreprenören Tord Johansson från Jönköping listas i Veckans Affärer som den 23:e rikaste Västsvensken. Och han vet hur man tjänar pengar.
Tord Johansson byggde bland annat upp ITAB till ett framgångsrikt lysrörsföretag, och han säger att det allra första du ska tänka på är att vara rädd om varje liten krona.
Du ska ta väl hand om den lilla krona du drar in och använda den rätt, så att det kan resultera i ytterligare en krona.
– Början är det allra viktigaste och det ligger till grund för allting, säger Tord Johansson som i dag är vd för ITAB och styrelseordförande i teknikföretaget Xano.
Två andra ord som Tord Johansson har tagit med sig från första start är snålhet och lathet. Det är egenskaper du ska ta tillvara på.
– Fas ett innebär att du ska vara snål, förklarar Tord Johansson.

Delegera arbetet
När du har lärt dig att vara snål, så är det dags att gå över till nästa fas – latheten.
Enligt Tord Johansson så ska du släppa in andra i verksamheten och ge människor förtroende och olika uppgifter, så att du slipper ordna med allting på egen hand.
– Man kan vända på ordet lat. Det kan betyda att man ger andra förtroende och låter dem utvecklas, säger Tord Johansson.
Tord Johansson började en gång i tiden med att köpa upp ett litet företag och lät det expandera. Han gjorde inte allt som han tipsar oss om, men han var i vart fall snål redan från start.
– Jag är snål och det är inte svårt att vara, berättar Tord Johansson.
Han tillägger att det i sin tur inte är en konst att vara lat, det är inget svårt att leva upp till.

Gör det du behärskar
Tord Johansson är noga med att poängtera att du ska hålla dig till de saker du kan. Gör det du förstår dig på, annars blir du lätt lurad och det leder i sin tur till att det går utför.
– Risken för skurkar ökar väsentligt om man inte vet vad man gör, säger han.
De bolag som Tord Johansson en gång byggde upp från ingenting, har gjort honom till miljardär. Och han känner sig inte nöjd än. Fortfarande tycker han att det är givande att bygga upp företag från ingenting.
– Det är roligt att skapa, fråga vilken konstnär som helst, säger han.

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

-----

No more pages to load