Thorbjörn Hammerth Foto: Pressbild

Han tjänar mest i länet

VDn för det kommunala bostadsbolaget Vätterhem tjänar 100.000 kronor per månad. Det är mest i Jönköpings län bland de kommunala bostadsbolagen och dess VD-löner. Snittlönen i länet är 68.634 kronor. 

Dessa uppgifter visar tidningen Hem & Hyra har nu gjort sin årliga kartläggning. Snittlönen för en VD vid ett kommunalt bostadsbolag har ökat och snittlönen i Sverige är drygt 74.000 kronor per månad. De siffrorna är framräknade från de 223 VD:ar som uppgivit att de jobbar heltid. Genomsnittslönen för en kommunalanställd är drygt 28.000 kronor per månad. 

100.000 kronor i månaden
Thorbjörn Hammerth lön på stadiga 100.000 kronor i månaden gör att han hamnar på 28:e plats på listan från Hem & Hyra. Thorbjörn har varit VD för Vätterhem sedan 2015 och hade tidigare en liknande tjänst i Eksjö. 

Vätterhem
Vätterhem är kommunens största bostadsbolag och innehar 8.400 lägenheter med närmre 17.000 personer som bor i bolagets lägenheter. 
– Jag är självklart nöjd med min lön som också förpliktigar att göra ett bra arbete och leva upp till förväntningarna. Vad man är värd är förstås svårt att säga. Det är styrelsen som sätter lönerna och Rådhuset AB, men som sagt min lön förpliktigar och arbetsveckorna är på 60 timmar, säger Thorbjörn Hammerth till Jönköpings-Posten. 

Linköping i topp
VDn för AB Stångåstaden i Linköping är den i landet som tjänar mest bland kommunala bostadsbolag. Fredrik Törnkvists lön är 142.000 kronor per månad. På sista plats på samma lista finner över VD:ar som jobbar heltid finner vi Lars-Göran Nilsson som är vd för norrländska Doroteahus. Lars-Göran tjänar 36.500 kronor i månaden. 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load