Temabild Foto: Pixabay

Idag inleds Vänliga Veckan

Läkarmissionen utmanar oss att under vecka 6 göra Sverige till en vänligare plats. I år fyller vänliga veckan 70 år. 

Vänliga Veckan fyller 70 år i år och med detta uppmanas vi av Läkarmissionen att vara extra vänliga mot personer i vår omgivning. Även att vara extra vänliga mot personer som är 70 år och äldre i och med veckans jubileum. 

Sammanfaller med 14/2
Vänliga Veckan infaller varje år i februari och sammanfaller med den vecka då vi firar alla hjärtans dag. I år det det vecka 6, alltså mellan den 8-14 februari. Veckan startades år 1946. 

Hjälp på traven?
Behöver du hjälp att vara extra vänlig? Vänlighetsutmaningar finns på vanligaveckan.se. Där kan man även dela utmaningarna och sprida ännu mer vänlighet. 

fakta

Svenskars deras syn på vänlighet, baserat på 1.008 intervjuer genomförts med män och kvinnor 18–74 år:

  • 9 av 10 av de tillfrågade tycker att de själva är vänliga i vardagen. Samtidigt anser betydligt färre, 2 av 3, att människor i deras omgivning är vänliga mot dem.
  • Varannan svensk önskar att de vore mer vänliga i vardagen. Samtidigt önskar fler, 2 av 3, att människor i deras omgivning skulle vara mer vänliga i vardagen.
  • Stress anses vara främsta orsaken till att man är ovänlig.
  • Det är vänner och familjemedlemmar som svenskarna i högst utsträckninng anser att de är vänliga mot i vardagen.
  • Fyra av tio svenskar tycker inte att omgivningen var vänligare för 10 år sedan.
  • 8 av 10 anser att de är vänliga flera gånger om dagen medan 2 av 3 anser att någon är vänlig mot dem flera gånger om dagen.
  • Var tredje anser att det finns perioder under året då de är mindre vänliga. Flest av dessa svarar att de är mindre vänliga under november–december.
  • De två främsta anledningarna till att vara vänlig är att det får en att må bra tillsammans med att personen man är vänlig mot mår bra. Även att vara en bra person, för att skapa en bättre värld samt för att uppfattas som en bra person är också relativt vanliga anledningar.

Källa: Vänliga Veckan

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load