Oskar Sandgren Foto: Alexandra Andreasson / privat

Huskvarnabo får byxorna avslitna i Gladiatorerna

Huskvarnakillen och lärarvikarien Oskar Sandgren, 25, har sökt till tv-programmet Gladiatorerna flera gånger. I år kom han med och den 21 januari kommer vi kunna se honom kämpa mot bland andra gladiatorn Hero.

På lördag 7 januari är det säsongspremiär för TV4:s Gladiatorerna. I år kommer vi att kunna se den lokala talangen Oskar Sandgren tävla i tv-rutan.

– Det var lite tuffare än jag vad jag hade väntat mig – lite hårdare smällar och lite större gladiatorer. Allt var lite värre än vad jag trodde. Men det var extremt kul att få vara med. Det har varit en dröm som jag haft länge, säger Oskar Sandgren till Jmini.

Fjärde gången gillt

Det hela startade med att han för fjärde gången skickade in en ansökan till programmet, som innehöll en träningsvideo och en film där han berättade om sig själv. Av 7 000 sökande valdes han ut bland 400 personer som kallades till en uttagning i Stockholm där de fick genomföra flera olika tester. Redan efter halva dagen gallrades hälften bort.

Efter testerna skickades cirka 60 utvalda deltagare till ett tredagars träningsläger i Sundsvall där de fick testa de olika grenarna mot varandra.

– Den grenen som jag helst ville ha i programmet var attackbollen, men den fick jag inte. Med min smidighet och explosivitet från parkouren så kände jag att den skulle ha varit perfekt för mig. Men jag fick köra väggen och pendeln som jag hade sett fram emot innan, avslöjar Oskar Sandgren.

Tränar varje dag

Träning är en viktig och självklar del av Oskar Sandgrens vardag och han berättar att han utför någon form av träning varje dag.

Tillsammans med sin bror Arvid driver han dessutom ett företag som bland annat lär ut parkour. Han har även tävlat i tv-program som Talang och Ninja Warrior.

– Min styrka är att jag är ganska så allround, jag har explosiviteten, snabbheten och kroppskontrollen. Men även armstyrka.

Han berättar att grenarna i Gladiatorerna ser mycket lättare ut i tv än vad de är i verkligheten.

– Alla som är med är verkligen jättetränade.

Gladiator sliter av byxorna

Oskar Sandgren avslöjar att han råkade ut för en oväntad incident i en av grenarna under inspelningen av programmet i november.

– Mina byxor slits sönder i en gren. Det gick lite vilt till. Efter grenen kom gladiatorn fram till mig och sa ”här, du saknar den här biten”. Och då såg jag att jag hade ett stort hål i byxorna.

Hur var det att träffa programledarna Gry och Anders?

– Det var coolt. De var verkligen äkta programledare. För mig blev det väldigt speciellt att; ”oj nu står Gry här och intervjuar mig”. Det var kul att de hade pluggat på mycket om mig. Så när Anders gick förbi mig sa han ”hej pingisspelaren från Huskvarna, hej rektorn, tja rugbyspelaren”. Så han hade koll.

Svårt att koppla bort kameran

– Det blir mycket klipp, exempelvis ”nu ska publiken applådera eller nu kommer den här gladiatorn. Står ni redo att kolla i den kameran”. Så det blir ganska hackigt. Men just när man kör utmaningarna, då tänker man inte på kameran.

De kommande lördagskvällarna kommer Oskar Sandgren att sitta bänkad framför tv:n. 

– Jag känner ju de andra deltagarna nu, så jag ska kolla varenda program och se hur det går för dem. Jag vet inte hur de kommer att framställa det i tv men man är ju väldigt bra kompis med den man kör emot. Vi går ju och snackar taktik mellan grenarna. Man är emot gladiatorerna liksom.

På Youtubekontot NATUR OSKAR delar Oskar Sandgren med sig av bland annat träningstips, volter, komedi, magi och mycket annat.

-----

No more pages to load