Jönköpingstjejen Donna Madach är aktuell som Siri i den amerikanska komediserien Red Pill Wonderland. Foto: Pixabay/ privat/ Pixabay

Jönköpingstjej spelar Siri i amerikansk komediserie

Jönköpingstjejen Donna Madach flyttade till Los Angeles för att följa drömmen om att jobba som skådespelerska. Med flera spännande jobb, inom reality-branschen, bakom sig har hon nu äntligen fått en roll i komediserien Red Pill Wonderland.

– Jag är väldigt tacksam för att jag fått den här rollen. Förhoppningsvis går det bra för serien så att vi kan filma året ut, säger Donna Madach.

För ett och ett halvt år sedan fick Donna Madach sitt jobbvisum i USA. Sedan dess har hon haft flera spännande arbeten bakom kulisserna till stora realityserier så som Little Big Shots med Steve Harvey och Master Chef med Gordon Ramsay. Men den stora målsättningen är och har alltid varit att jobba som skådespelerska.

– Jag tror att vi människor kan åstadkomma precis vad vi vill, bara vi aldrig ger upp och inte lyssnar på negativa kommentarer omkring oss. Det är alltid någon som känner behovet av att säga att det är omöjligt att lyckas som skådespelerska. Detta är inte ett lätt karriärval och det går upp och ner hela tiden. Men inget annat skulle kunna göra mig lika lycklig och känna mig så hemma som att skådespela, säger Donna Madach.

Rollen som Siri

Donna Madach har även haft en del jobb som bakgrundsskådespelare till större produktioner och på så sätt lärt sig en hel del om branschen.

– När jag tyckte att det var dags att gå vidare för större roller så riktade jag in min på mindre produktioner till att börja med. Och eftersom att jag då visste hur det gick till så smälte jag in bra.

Nu har hon fått rollen som Siri i onlineserien Red Pill Wonderland, regisserad av Jamie Paolinetti.

– Han har varit min acting coach de senaste åren. Utan honom hade jag inte varit i närheten av den skådespelerskan jag är idag. Han är den bästa coachen som jag har haft, och jag har full respekt för honom och hur talangfull han är i den här branschen. Det föll naturligt för honom att karaktären Siri skulle spelas av mig, och det är jag evigt tacksam för.

Ett internetfritt café

Red Pill Wonderland är en komediserie som handlar om ett internetfritt café som öppnades av de nära vännerna Lee och Tess. Deras mål med Wonderland är att återta konsten att kommunicera utan teknikens avbrott.

I serien får man lära känna olika karaktärer som går igenom helt olika stadier i livet och som snabbt blir nära vänner.

– Min karaktär Siri är en tuff, rolig tjej som älskar äventyr. Hon är fascinerad av Wonderland för att hon är relativt ny i USA och ser fram emot att lära känna nytt folk i hennes nya land.

Serien hade premiär för två veckor sedan och eftersom det är en onlineserie så sänds den via Youtube.

Hur är det bakom kulisserna?

– Vi har väldigt kul bakom kulisserna. Alla skådespelare i Red Pill Wonderland har kommit varandra nära i verkliga livet och jag tror att det syns framför kameran.

Den största utmaningen

– Den största utmaningen som skådespelerska här i USA för mig är min dialekt. Jag pratar såklart engelska varje dag då min fästman och flest vänner är amerikaner. Det går framåt med dialekten, men det är fortfarande en del ord som min svenska dialekt kommer fram i – tyvärr.

Bloggar på BloggJKPG

Donna Madach bloggar på Jminis bloggportal Blogg JKPG.
Följ hennes resa i drömfabriken här. 

-----

No more pages to load