Linda Pålsson, 35, är en av de nominerade till utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Foto: Alexandra Andreasson

Från ung egenföretagare till projektledare för UF

Som liten drömde Linda Pålsson, 35, om att bli lärare eller egenföretagare inom floristbranschen. I dag har hon hunnit med båda delarna och kombinerar nu sina tidigare erfarenheter, som gymnasieansvarig projektledare för Ung Företagsamhet i Jönköpings region. Hon är dessutom en av de nominerade till Årets unga ledande kvinna.

– Alla mina drömmar gick i uppfyllelse, så nu måste jag sätta ett nytt mål. Jag är otroligt målfokuserad, som en programmerad robot – vad är nästa steg, säger Linda Pålsson.

När Linda Pålsson var 12 år gammal skissade hon på hur hennes blivande företag skulle se ut och tio år senare startade hon en egen Interflora-butik i Jönköping.

– Blommor och inredning var hela mitt liv, säger Linda Pålsson.

Under samma period frilansande hon som dekoratör och formgivare åt ett inredningsföretag. Hon föreläste även en hel del.

– Det var så jag kom in på utbildning. Jag kände att jag ville lära andra det jag kan. Jag tycker att det är jättekul att utvecklas, men att se utveckling hos andra – det är ju nästan ännu roligare.

Från florist till lärare, till projektledare för UF

På den vägen hamnade Linda Pålsson i skolans värld där hon bland annat har hunnit med att starta ett florist- och inredningsprogram på John Bauergymnasiet i Jönköping. När gymnasieskolan lades ner tog hon med sig sina elever till Bäckadalsgymnasiet och stannade där i ett år innan nya utmaningar hägrade.

Sedan 2014 arbetar Linda Pålsson som gymnasieansvarig projektledare för Ung Företagsamhet i Jönköpings region.

– Det var helt klockrent för mig med min bakgrund. Jag kunde väva samman allt jag gjort tidigare. Min väg har inte varit spikrak, utan jag har testat på flera olika saker. Inom den här organisationen kommer alla mina kunskaper till användning och det känns fantastiskt bra för mig.

Linda Pålsson drev själv ett UF-företag under sin gymnasietid.

Årets unga ledande kvinna

Nu är hon dessutom en av de nominerade till Årets unga ledande kvinna.

– Det betyder mycket att vara nominerad. Jag hade ju själv nominerat en massa andra som jag vet är jätteduktiga. Det känns jättebra att vara med på det här listan just för syftet som den finns för. Den lyfter väldigt viktiga frågor.

– Jag jobbar med unga människor och jag hoppas att jag ska kunna inspirera ännu mer nu. Jag är en hästtjej som är uppvuxen på landet. Jag hade inte bättre förutsättningar än någon annan. Vi hade inte en massa pengar, men jag startade ändå ett företag vid 22 års ålder. Du behöver inget mer än dig själv för att lyckas. Det blir en morot för mig att hamna på listan. Man blir motiverad att göra ännu mer, tillägger hon.

Vid sidan av en lysande karriär har hon även hunnit med att skaffa två barn tillsammans med sin nuvarande make som hon varit tillsammans med i 18 år och gift med i 10 år.

Vad skulle det betyda för dig om du vann utmärkelsen?

– Det vore megahäftigt. Det vore verkligen en merit för cv:t. Och att få den ledarskapsutbildningen som man vinner skulle vara så stort.

Aktuell med UF-mässan

Just nu arbetar Linda Pålsson och resten av gänget med Ung företagsamhets största händelse på året, nämligen UF-mässan som äger rum den 2 mars.

– Där samlas näringslivet, politiker, skolor, unga och gamla, och företagsamheten känns i varje del av Elmia.

-----

No more pages to load