Lisa Maria Jönsson, från Jönköping, är joker i årets upplaga av Paradise hotel. Foto: pressbild

Lisa från Paradise hotel: Jag ville exponeras

Förra veckan gjorde Jönköpingstjejen Lisa Maria Jönsson, 22, entré som joker i TV3:s dokusåpa Paradise hotel.

– Jag var med för att exponera min musik, för jag har länge vetat att det är musik som jag vill hålla på med. Det var ett enkelt sätt att få lite publicitet, säger Jönsson till Jmini.

När vi ringer upp Lisa Jönsson sitter hon i bilen på väg till en studio i Stockholm för att spela in musik. I höstas fick hon nämligen ett skivkontrakt och den 24 mars släpper hon sin första singel Beats and battledrums, som går under kategorin elektronisk dansmusik, EDM-pop.

– Jag trubadurade en del när jag bodde i Jönköping, på Pitchers och på Spira. Men jag har mestadels sjungit och spelat gitarr hemma innan, berättar Lisa Jönsson.

Hon visste tidigt att det var musiken som hon ville satsa på. När möjligheten att medverka i tv-programmet Paradise hotel dök upp såg hon sin chans till att exponera sig själv för att få fart på sin musikkarriär.

En av de mer lättklädda såporna

Paradise hotel kan räkna sig till en av de mer lättklädda såporna, där drama, tårar och svek är vardagsmat. Ett gäng singlar checkar in på ett lyxhotell vid Mexikos stillahavskust. De har aldrig träffats förut, och det gäller att snabbt hitta en partner att dela rum med. Den som inte blir vald vid parceremonin måste genast packa väskan och checka ut från hotellet.

– Jag är superglad att jag var med. Jag hade skitkul och har fått vänner för livet.

Var det som du hade väntat dig?

– Inte riktigt. Det finns ju inte så mycket att tro för det är en sådan absurd situation. Jag trodde att det skulle vara mycket mer stageat än vad det var. Men det mesta var väldigt naturligt.

En chock

Lisa Jönsson berättar att många av hennes vänner och bekanta blev chockade över hennes medverkan i programmet, även om flera hade haft det på känn. Eftersom att programmet spelades in förra våren har Jönsson fått hålla på sin hemlighet i ett helt år.

– Det är en utmaning att ljuga för sina bästa vänner, men det är värt det när man ser chocken i folks ögon.

På sociala medier har reaktionerna endast varit positiva enligt Jönsson.

– Många skriver typ ”du är den snyggaste tjejen i PH, fan vad kul att du kom in. Hoppas att du vinner.” Jag har inte fått någonting negativt än. Förutom att folk tycker att jag pratar göteborgska.

Skulle du rekommendera andra att söka till programmet?

– Ja, gör det bara. Jag tycker så här; har man något som man vill komma ut med, om man har en talang och vill exponeras så är det ett bra forum. Men om man bara vill åka dit för att sluta jobbet och börja blogga och chilla så ska man kanske tänka om och lära sig något först. Gud vad elak jag var nu, men lite så är det ju.

Vad händer nu närmast?

– Nu släpper jag min första singel. Och den andra singeln släpps i maj. Sen blir det förhoppningsvis lite spelningar nu i sommar, både efter och i samband med Paradise hotel – att man åker runt och lirar lite på olika klubbar.

Programmet sänds på TV3, måndagar och tisdagar klockan 22.00.

Följ Lisa Jönsson på Instagram: @lisamariajonsson

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load