Fr v. Jesper Lindberg, Viktor Sjöberg, Ismet ”Krylla” Bitici, Anton Lindberg och Tim Thirén. Ej med på bild: Linus Lindberg. Foto: Mattias Landström

Kryllas nya karriär – så ska han ta Jönköpingsbandet till nästa nivå

Ismet ”Krylla” Bitici tar över som manager för lokala bandet Australian Sunrise. Jönköpingsprofilen ser stor potential i bandet och hoppas nu kunna leda killarna till det stora genombrottet.
   – Det är klart att det hade varit roligt om de hade kunnat slå, både i Sverige och även utomlands, säger han.

Det står nu klart att Ismet ”Krylla” Bitici blir manager för bandet Australian Sunrise från Jönköping. Uppdraget blir ett nytt kapitel i karriären för den mångårige rockklubbsarrangören.

Det var när han hörde låten ”Make It Better” under en livespelning som Bitici fastnade för Jönköpingsbandet. Efter det började han utforska musiken mer och blev imponerad av det han hörde.

Bandmedlemmarna beskriver själva sin musik som indie/pop/rock. Influenserna kommer bland annat från Coldplay, The Script, OneRepublic och Ed Sheeran.

– Man har ju stämpeln som hårdrockare, men jag gillar mycket annat också, säger Bitici.

Som manager blir det hans uppgift att boka spelningar och sköta kontakter.

– Jag kan väl inte göra underverk, men jag har mer erfarenhet av branschen. Jag har varit med ett tag, jag har lite kontakter. Sen är ju inte branschen lätt, men jag ska göra vad jag kan.

– Det är lite som en tränare, för han ska motivera grabbarna även om det är lite motvind. Jag ska vara bränslet.

Bandet, som bildades 2012, består av brödratrion Jesper, Anton och Linus Lindberg tillsammans med Viktor Sjöberg och Tim Thirén. De är nöjda över att nu ha knutit till sig en manager.

– Vi ser det som en fantastisk möjlighet för oss att ta nästa stora steg framåt i vår karriär. Det känns som att det är rätt steg för oss att ta, säger sångaren och gitarristen Jesper Lindberg.

Senast i höstas släppte Australian Sunrise en EP tillsammans med en musikvideo. Just nu pågår arbetet med att jobba fram nya låtar. Planen är att släppa nästa singel till sommaren. Nästa stora gig blir den 1 april på Pitcher’s i Jönköping.

– Som långsiktigt mål har vi att komma ut och turnera i världen och leva på musiken. Kortsiktigt så har vi att komma ut i Europa och släppa ett album, säger Jesper Lindberg.

Den nya managern berättar att han aldrig hade antagit utmaningen om han inte sett en stor potential i bandet.

– Jag har även fått erbjudanden från andra band, men har då tackat nej. Det är klart att det hade varit roligt om de hade kunnat slå, både i Sverige och även utomlands, säger Ismet ”Krylla” Bitici.

fakta

Australian Sunrise

Jesper Lindberg, sång och gitarr
Anton Lindberg, gitarr
Linus Lindberg, bas
Viktor Sjöberg, gitarr och percussion
Tim Thirén, trummor

-----

No more pages to load