Håkan Hellström har signerat fyra gitarrer till förmån för stiftelsen Tappra Barn. Foto: privat

Håkan Hellström stöttar utsatta barn i Jönköping

För att stötta initiativet Tappra Barn signerar artisten Håkan Hellström fyra gitarrer som har köpts in från 4Sound i Jönköping.

– Han har signerat dem och skrivit en låttext på varje gitarr. Alla fyra gitarrerna är unika, säger Jon Espeset, på Tappra Barn i Jönköping.

Initiativet Tappra Barn startade i Linköping för några år sedan och i Jönköping för drygt ett år sedan. Stiftelsen jobbar med att samla in pengar till utsatta barn.

Arbetet bakom Tappra Barn bygger på ett stort engagemang från företag, personer och organisationer som både sponsrar, arbetar ideellt, deltar i och besöker den årliga golftävlingen.

Varje år anordnas en kändisauktion för att samla in pengar och för ett par veckor sedan åkte Jon Espeset till Göteborg för att hämta fyra signerade gitarrer av artisten och låtskrivaren Håkan Hellström.

– Han tycker verkligen om det vi gör, annars hade han aldrig ställt upp på det här. Det gäller alla artister som vi har frågat. De har välsignat det arbete som vi gör med Tappra Barn och Barnavdelningen på Ryhov säger Espeset.

100 000 kronor per gitarr

Nu räknar han med att få in minst 100 000 kronor per gitarr. Den 8 maj kommer två av gitarrerna att auktioneras ut på Hooks herrgård. De andra gitarrerna ska auktioneras ut i Göteborg och Linköping.

– Vi försöker att sprida det för att få in så mycket pengar som möjligt.

Många artister vill vara med och stötta

Andra artister som också stöttar initiativet är Tomas Ledin, Takida, Magnus Uggla, Wictoria, Robert Wells, Europe, Magnus Karlsson, E Street Band, Per Gessle och Björn Skifs. Den sistnämnda har bland annat skänkt badrocken och skinnjackan från sin Badrocks-turné på 80-talet.

– Badrocken är helt otvättad.

Ska klara målet på en miljon kronor

Bara i Jönköping har Tappra Barn lovat att de ska klara målet på en miljon färdigskattade kronor.

Pengarna kommer att gå oavkortat till barnavdelningen på Ryhov i Jönköping.

Efterlyser företag som vill hjälpa till

Nu efterlyser Tappra Barn fler företag i Jönköping som vill vara med och hjälpa till med insamlingen.

– Vi har fixat Peter Northugs skidor och dräkt från Ryssland där han vann guld.

Espeset hoppas att den norske hotellmagnaten Petter Stordalen, som nyligen köpte Vox hotel i Jönköping, ska vilja köpa utrustningen.

– Jag har skickat honom en förfrågan på mejl. Han skulle kunna glasa in skidutrustningen och hänga upp den i receptionen på Vox. Fråga kan man ju.

Arbetsgruppen i Jönköping består av Jon Espeset, Johan Skogeryd, Jonas Sjöqvist, Jakob Sandwall, Pelle Edberg, Johan Davidsson och Nicklas Lillman.

-----

No more pages to load