Christian Ternstedt fick agera barnmorska när dottern Svea kom till världen. Foto: privat

Jönköpingprofilens dotter föddes på en parkering

Före detta Robinson-deltagaren och entreprenören Christian Ternstedts andra dotter hade bråttom till världen. Den 24 februari föddes hon på en parkeringsplats på den spanska solkusten och Ternstedt fick själv agera barnmorska.

– Min fru skrek hjälp, hjälp, och jag såg bara en hjässa som var på väg ut, säger han.

Sedan fyra år tillbaka är Christian Ternstedt, 36, bosatt i Spanien tillsammans med sin fru Eva och deras två döttrar, 16 månader respektive 1 månad gamla.

Natten till den 24 februari väcktes Christian av sin fru Eva som sa att det var dags att åka in till förlossningen. De rev ihop sin packning och åkte till barnvakten för att lämna sin äldsta dotter. Det var en tur på ungefär tio minuter och Eva kände hur värkarna kom allt tätare.

Väl framme hos barnvakten stannade hon därför kvar vid bilen på parkeringsplatsen medan Christian gick iväg för att lämna den äldsta dottern.

Hörde skrik

Plötsligt hörde Christian sin fru skrika.

– Min fru skrek hjälp, hjälp, och jag såg bara en hjässa som var på väg ut, säger han.

Christian berättar att han agerade rent instinktivt.

– Jag bara sprang fram och drog försiktigt ut huvudet. Hon var ute på en minut.

Dottern var alldeles tyst när hon kom ut, men Christian kände att hon andades lätt.

– Ibland kan de ju ha vatten i lungorna som måste upp. Så jag vände henne lite upp och ner och tryckte lätt på ryggen som jag har sett att de gör på tv.

“Hon är ute för fan”

Solen hade fortfarande inte gått upp och klockan var ungefär kvart över sju på morgonen. En granne hade vaknat och ringde till ambulansen, ute på sin balkong.

– Grannen frågade hur lång tid det gick mellan värkarna, och vi bara ”hon är ute för fan. Hon ligger ju här i mitt knä”.

Eva fick sitta en halvtimma på alla fyra mitt på parkeringsplatsen medan Christian satt på marken och försökte värma bebisen i väntan på ambulansen.

– Man har ju hört att det kan gå fort andra gången, men jag trodde ju aldrig att det skulle gå så här fort.

Hur mår familjen nu?

– Vi mår jättebra, men vi har inte riktigt hunnit reflektera över vad som har hänt. Det har varit så fullt upp.

– Vår dotter är helt perfekt. Hon heter Svea, och det beror på att vi vet att hon blev tillverkad på Sveriges nationaldag förra året. Som småbarnsförälder kommer man ihåg sådana datum, tillägger han avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load