Jill Svensson från Huskvarna deltar i årets upplaga av den internationella musiktävlingen New Wave. Foto: George Kindbom

Huskvarnabo representerar Sverige i internationell musiktävling

På torsdag åker sångerskan Jill Svensson från Huskvarna till Moskva för att delta i den internationella musiktävlingen New Wave. Går hon vidare till final står en halv miljon kronor på spel.
   – Jag ska köra min grej bara och hoppas juryn tycker om det helt enkelt, säger Svensson.

New Wave är en internationell musiktävling som årligen arrangeras i Ryssland. En som deltar i 2017 års upplaga av tävlingen är 21-åriga Jill Svensson från Huskvarna.

– Det är en tävling dit artister från hela världen får komma och tävla. Man kan likna det vid Idol, säger Svensson till Jmini.

För att komma med i tävlingen har Huskvarnabon fått genomgå flera tester, där hon skickat in sångprov och video till arrangörerna. Det hela började med att hon blev inbjuden via två låtskrivare hon arbetar med just nu.

– De som håller i tävlingen fick höra mig helt enkelt och fick upp ögonen för mig.

På torsdag åker Svensson till Moskva för att medverka i semifinalen. Där kommer hon framföra tre olika nummer: en internationell hit, en nationell hit och en originallåt.

– Jag ska köra min grej bara och hoppas juryn tycker om det helt enkelt. Att vara mig själv brukar funka bäst.

Om hon går vidare till den tv-sända finalen i höst blir hon den första svensken att lyckas med det på över tio år. Då är det också stora pengasummor som står på spel, uppemot en halv miljon kronor.

Vad skulle du göra med prispengarna om du lyckas gå hela vägen?

– Jag skulle nog försöka satsa på att göra ett riktigt bra album. Sätta in lite pengar och satsa på karriären.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load